неділя, 25 липня 2021 21:36

Португалія відкриває кордони для українців: що потрібно знати

Португалія відкриває кордони для українців: що потрібно знати
В Португалію можна їхати. Фото: Reuters

Уряд Португалії дозволив в'їзд в країну для українських туристів.

Громадяни України зможуть подорожувати по Португалії з 26 липня, в фейсбуці повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Португалія відкривається з 26 липня для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС. Країна за країною повертаємо повноцінну дію безвіза з ЄС", - написав він.

Для в'їзду в Португалію необхідно надати:

довідку з негативним результатом тестування на Covid-19 методом ПЛР-тесту, зроблений не більше ніж за 72 години до в'їзду;

довідку про результати швидкого тесту на антитіла до Covid-19 (TRAg), зроблений в період не більше ніж за 48 годин до в'їзду в країну.

Також в'їзд дозволений при наявності діючого, виданого в будь-якій країні ЄС Covid-сертифіката (в паперовому або в електронному варіанті).

При цьому громадянам України, які не мають європейського сертифіката, прибуття авіа- або морським транспортом на територію континентальної Португалії дозволено при:

наявності дійсного дозволу на проживання в Португалії (Residência) і довідки з негативним результатом тестування на COVID-19 методом ПЛР-тесту, зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду або довідки про результати швидкого тесту на антитіла до Covid-19 (TRAg), зроблений не більше ніж за 48 годин;

наявності документів, що підтверджують статус "члена сім'ї громадянина ЄС" і довідки з негативним результатом тестування на COVID-19 методом ПЛР-тесту, зроблений протягом не більше ніж за 72 години або довідки про результати швидкого тесту на антитіла до Covid-19 (TRAg) , зроблений в період не більше ніж за 48 годин.

В'їзд українцям на континентальну Португалію будь-яким транспортом дозволений тимчасово, а саме в період з півночі 26 липня до 23 год. 59 хв. 8 серпня.

Рішення може бути переглянуто в будь-який момент.

На Мадейру і Азорські острови в'їзд дозволений для українців з будь-якою метою, в тому числі дозволені туристичні подорожі по безвізу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди найчастіше їздять українці: прикордонники склали рейтинг

В Україні триває сезон літніх відпусток. Поступово для українців відкривають кордони туристичні країни.

Сьогодні на відпочинок можна полетіти в Туреччину, Єгипет, Чорногорію, Хорватію, Албанію, Болгарію, Грузію, ОАЕ, Кіпр, Грецію, Домінікану, Мальдіви, Танзанію, Мексику, Вірменію, Мадейру, Кюрасао.

Зараз ви читаєте новину «Португалія відкриває кордони для українців: що потрібно знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути