Ексклюзиви
субота, 24 жовтня 2020 13:46

Порошенко подякував церкві Кіпру за визнання ПЦУ

Порошенко подякував церкві Кіпру за визнання ПЦУ

Предстоятель Православної церкви Кіпру архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II під час синодальної спільної літургії згадав в Диптиху ім'я митрополита Київського і всієї України Єпіфанія як предстоятеля автокефальної Православної церкви України, заявив п'ятий президент України, народний депутат фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Блага звістка! Церкви-сестри продовжують визнання Православної церкви України. Предстоятель однієї з найдавніших і авторитетних церков, автокефалія якої була визнана ІІІ Вселенським собором, згадав ім'я митрополита Єпіфанія в Диптиху під час спільної з членами Синоду Кіпрської церкви літургії. Це, як відомо, є актом визнання автокефалії ПЦУ і знаком встановлення повного євхаристійного спілкування", - написав Порошенко у Facebook в суботу.

Він підкреслив, що визнання ПЦУ триває, що також свідчить про зростання її авторитету.

"Спасибі Кіпрській церкві за підтримку, молимося і працюємо для зміцнення і розвитку Православної церкви України", - написав Порошенко.

У свою чергу в прес-службі ПЦУ у Facebook підкреслили, що Кіпрська церква стала четвертою церквою, яка визнає помісної ПЦУ - після Вселенського патріархату, церкви Греції і Олександрійського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко подякував церкві Кіпру за визнання ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути