понеділок, 02 грудня 2019 12:55

Попередили про проблеми з газопостачанням без транзиту газу

Попередили про проблеми з газопостачанням без транзиту газу
Олексій Оржель міністр енергетики та захисту довкілля України. Фото: brdo.com.ua.

Якщо Україна та Росія не укладуть нової угоди про транзит російського газу до Європи через газотранспортну систему України, то у найхолодніші дні лютого та березня можуть виникнути технічні проблеми з газопостачанням в окремих містах.

"Єдиним технічним ризиком, що може бути — це якщо лютий та березень будуть холодними місяцями, коли у нас вже зменшиться тиск у системі від підземних сховищ. У найбільш холодні дні у піковому навантаженні можуть бути певні проблеми, щоб прокачати повністю систему", — повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель під час спільного з керівництвом Нафтогазу брифінгу з питань переговорів про транзит газу, передає "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виграла апеляцію у Газпрому

Він також висловив впевненість у тому, що Україна та Росія домовляться про продовження транзиту газу. Переговори про транзит наразі перебувають на стадії технічних консультацій. Найближчим часом країни можуть розпочати обговорення характеристик майбутньої угоди про транзит.

28 листопада у Відні Україна і Росія провели переговори щодо газу. На яких обговорювали "співпрацю" в даній сфері. У переговорах взяли участь міністр енергетики Росії Олександр Новак, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр енергетики України Олексій Оржель, а також керівники НАК "Нафтогаз" і компанії "Оператор газотранспортної системи України", повідомила прес-служба Міністерства енергетики Росії

Зараз ви читаєте новину «Попередили про проблеми з газопостачанням без транзиту газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути