Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2021 16:44

Допомога сім'ям: на скільки хочуть збільшити виплати за народження дитини

Допомога сім'ям: на скільки хочуть збільшити виплати за народження дитини
В Україні хочуть збільшити допомогу при народжені дитини до 50 тис. грн. Фото: pixabay.com

Міністерство соціальної політики підготувало проєкт закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини. Це вперше з 2014 року пропонують збільшити розмір виплат.

Допомога при народженні 1-ї та кожної наступної дитини призначається в розмірі 50 тис. грн. Виплата допомоги проводиться одноразово в розмірі 25% загального розміру допомоги, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами, проєкт розміщений на сайті Федерації профспілок України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки почали списувати борги з рахунків українців

Зараз розмір допомоги становить 41 280 грн, з яких 10 320 грн виплачуються одразу, а решта - протягом наступних 36 місяців.

Також планується установити, що розмір допомоги при народженні дитини щороку з 1 січня збільшується на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін, який затверджується Кабінетом міністрів.

У Польщі є кілька допомог, які виплачуються при народженні дитини. Becikowe - одноразова виплата в розмірі 1000 злотих після народження дитини. Подати заяву на цю виплату потрібно протягом року після народження. Kosiniakowe - виплата в розмірі 1000 злотих щомісяця протягом першого року життя дитини для студентів та непрацюючих мам. Виплату 500+, тобто допомогу в розмірі 3,5 тис. грн, отримати можна не лише народивши в Польщі, а й просто проживаючи з дитиною до 18 років на території країни.

Зараз ви читаєте новину «Допомога сім'ям: на скільки хочуть збільшити виплати за народження дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути