середа, 07 листопада 2007 17:11

Померла телеведуча популярної програми "Тема" Лідія Іванова (ФОТО)

 
Відома телеведуча, письменниця і актриса Лідія Іванова померла на 72-му році життя. Артистка багато років страждала цукровим діабетом.

У 1999 році колишня ведуча програми "Тема" примусила заговорити про себе, вийшовши заміж за 23-річного хлопця, молодшого за неї на сорок років. Іванова заявила, що така різниця її не бентежить, і відзначила, що справила враження на свого обранця "розумом, талантом і красою".

Весілля Іванової і Андрія Правіна, який був молодшим за наречену на 40 років, стало приводом для нескінченних пліток в акторських колах. Правін назавжди зник з життя Іванової 6 років тому, виїхавши до Амстердама. Офіційні папери про розлучення Лідія Михайлівна отримала всього півроку тому.

Лідія Іванова народилася 7 березня 1936 року в Москві. Після закінчення школи вона отримала спеціальність кресляра-конструктора в Міському учбовому комбінаті. Якийсь час майбутня журналіста працювала старшою піонервожатою. Піонерський табір круто змінив її життя. Лідія Іванова із задоволенням поміняла професію, закінчивши Московський обласний педагогічний інститут ім. Н.К.Крупскої і отримала спеціальність вчителя фізкультури.

У 1971 році вона поступила в аспірантуру Академії педагогічних наук СРСР. Тема її дисертації: "Творчі комплексні ігри як засіб об"єднання піонерського колективу". У 1975 році вийшла книга Іванової "Гра і піонерський загін". У журналах "Вожатий", "Виховання школяра", "Фізкультура в школі" друкувалися статті і нариси.

У 1977 році Іванова захистила дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата педагогічних наук і стала працювати викладачем в Московському інституті інженерів сільськогосподарського виробництва ім. В.П. Горячкіна.

У 1981 році Іванова пішла з інституту на вільну творчість. У 1992 році Влад Лістьєв запросив Лідію Іванову на телебачення ведучою популярної програми "Тема". Рік роботи в цій якості різко змінив її життя, вона стала впізнанною і популярною, з творчим колективом передачі побувала в 20 країнах світу. Проте після смерті Владислава Лістьєва ведучу Лідію Іванову звільнили і вона вирішила знов зайнятися журналістикою.

У 1997 році у видавництві "Знання" вийшла її книга "Та що гуляє сама по собі або мистецтво жити із задоволенням", а у видавництві "Пітер" - нова книга "Любов, що треба знати про неї молодим і похилим" (1998). У 1996 році Іванова стала моделлю для повних жінок. У 1997 році організувала Народний салон Лідії Іванової, який працював у Великому залі Політехнічного музею в Москві. У 1999 році артистці було присвоєго звання "Людина-свято". "Твой День".

Зараз ви читаєте новину «Померла телеведуча популярної програми "Тема" Лідія Іванова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути