середа, 12 червня 2013 09:11

Помер найстаріший чоловік в історії планети. До абсолютного рекорду не дотягнув 6 років

Найстаріший житель планети помер у Японії у віці 116 років, повідомляє агентство Франс Прес.

Дзіроемон Кімура отримав статус найстарішої людини в світі і сертифікат Книги рекордів Гіннеса в грудні минулого року після смерті американки Бесс Купер.

За даними дослідників, за два дні до настання 2013 року він також став чоловіком з найдовшою тривалістю життя, чия дата народження була точно зафіксована в офіційних документах. Абсолютний рекорд за тривалістю життя належить француженці Жанні Кальман, яка померла в 1997 році, проживши більше 122 років.

 

У висновку лікарів госпіталю міста Кетанго префектури Кіото вказано, що смерть пацієнта 1897 народження настала вранці в середу і сталася з природних причин.

Протягом 40 років Кімура працював у поштовому відділенні, а після виходу на пенсію займався фермерством до 90 років. Він виховав сімох дітей, ставши дідом для 14 онуків, 25 правнуків і 14 праправнуків.

Крім Кімури в Кетанго з населенням близько 60 тисяч чоловік вікову позначку в 100 років подолали 94 людини, що спонукало вчених запустити проект з дослідження способу життя довгожителів у даному районі.

Після смерті Кімури 115-річна японка Місао Окава визнана найстаршим жителем Землі.

Автор: Фото: AFP 2013/ JIJI PRESS
 

Місао Окава народилася 5 березня 1898 в місті Осака в сім'ї майстра з виготовлення кімоно. У Місао було троє дітей, двоє з яких до цих пір живі і вже відзначили 90-річний ювілей. У мешканки Країни висхідного сонця також є чотири онуків і шість правнуків.

Місао проживає в будинку для літніх людей в місті Осака. За повідомленнями японських ЗМІ, коли співробітники повідомили їй звістку про те, що вона визнана найстарішою людиною на Землі, вона промовила: "Ось, значить, яке довга життя".

Зараз ви читаєте новину «Помер найстаріший чоловік в історії планети. До абсолютного рекорду не дотягнув 6 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути