понеділок, 23 грудня 2013 18:40

Помер конструктор стрілецької зброї Михайло Калашников

Помер конструктор стрілецької зброї Михайло Калашников
Фото: fedpress.ru
На 95-му році життя помер радянський і російський конструктор стрілецької зброї Михайло Тимофійович Калашников. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на заяву прес-секретаря президента Удмуртії Віктора Чулкова.

Як повідомили агентству "Інтерфакс" в уряді Удмуртії, республіка візьме на себе організацію похорону. Точні причини смерті будуть оголошені після розтину тіла, яке обов'язково проводиться у разі смерті хворих у реанімації.

З 17 листопада Калашников перебував у реанімації клініко-діагностичного центру Удмуртії, куди він був госпіталізований через шлункову кровотечу. Син конструктора Віктор тоді зазначав, що здоров'я батька погіршився через хвилювання з нагоди дня народження, який відзначався 10 листопада.

Калашников сконструював автомат, названий його ім'ям, у 1947 році. Згодом зброю кілька разів модифікували, а всього в світі було зібрано понад 70 мільйонів автоматів. В даний час його використовують збройні сили більш ніж в 50 країнах світу.

Михайло Калашников був двічі удостоєний звання Героя Соціалістичної Праці, а в 2009 році конструктор став Героєм Російської Федерації. Крім цього конструктор є лауреатом Ленінської і Державної премій, а також був відзначений трьома орденами Леніна, орденами Жовтневої Революції, Трудового Червоного Прапора, "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня, орденом Святого апостола Андрія Первозванного та іншими
Зараз ви читаєте новину «Помер конструктор стрілецької зброї Михайло Калашников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

439

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути