вівторок, 07 липня 2009 10:03

Помер колишній міністр оборони США Макнамара

Помер колишній міністр оборони США Макнамара
На 94 році життя помер колишній міністр оборони США Роберт Макнамара, якого вважають головним архітектором війни у В"єтнамі.

Зі слів дружини, Макнамара не був хворий, він помер тихо уві сні.

Багато критиків війни у В"єтнамі вважають його символом невдалої політики, яка призвела до загибелі більш ніж 58 тисяч американських військових. Макнамара очолював оборонне відомство США в адміністраціях Джона Кеннеді і Ліндона Джонсона.

На період перебування Макнамара в Пентагоні припадає Карибська криза - напружене протистояння між СРСР і США через розміщення Радянським Союзом ядерних ракет на Кубі в 1962 році.

Втім, Карибська криза лише зміцнила позиції Макнамара в адміністрації, де він перебував довше за будь-якого іншого шефа Пентагону.

У 1968 році Макнамара пішов з посади міністра, після чого очолив Світовий банк, де пропрацював до 1981 року. Свою кар"єру екс-міністр продовжив як директор та консультант різних приватних і державних організацій.

Останні роки життя Макнамара присвятив поліпшенню систем освіти, управління та охорони здоров"я. При цьому він не користувався своєю популярністю, уникаючи участі у різноманітних телевізійних шоу і под.

За матерiалами: Lenta.ru, РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Помер колишній міністр оборони США Макнамара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути