субота, 04 квітня 2020 12:26

Помер батько Вакарчука

Помер батько Вакарчука
4 квітня пішов із життя Іван Вакарчук. Фото: facebook.com/volodymyr.viatrovych

4 квітня помер Іван Вакарчук – український фізик, політик та громадський діяч. Йому було 73 роки.

Про втрату повідомив депутат і ексголова Українського інституту національної пам'яті Володимир Вятрович.

"Велика людина, той хто вмів змінювати життя на краще. Для мене улюблений ректор Alma mater, міністр освіти з яким мав честь співпрацювати, міняючи цю галузь. Він зробив так, що від 2008 року майже по півмільйона українських дітей завершують школу із надією на чесний вступ, і ця надія не марна. Він поставив безкомпромісно питання якості освіти в нашій вищій школі, почав піднімати престиж природничої, математичної та фізичної освіти в школі. Він повертав українській мові належне їй місце, не забуваючи про мови меншин, особливо - кримськотатарську. Він був науковцем високого рівня і робив усе, щоб держава створила умови для науки в університетах. З того часу освіта зазнала ще реформ на краще, але розворушити цю застиглу систему зміг саме Вакарчук. "Фізик твердого діла" - так назвали його тоді медіа і тут не було перебільшень", - написав В'ятрович у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмовили від операції: чому померла Бекешкіна

Іван Вакарчук був багаторічним ректором Львівського національного університету імені Івана Франка, міністром освіти і науки України. Він - батько співака та політика Святослава Вакарчука.

"Сьогодні не стало мого найближчого друга. Людини, яка відчувала, розуміла, і знала мене краще ніж будь-хто на цій Землі. Не стало люблячого чоловіка і батька, і дідуся...Людини, що створила міцну і люблячу сім'ю. Дякую тобі, тату. Люблю тебе, і завжди буду любити", - написав Святослав Вакарчук.

Про причини смерті поки не повідомляється.

Помер народний депутат України трьох скликань Іван Бокий. Йому було 79 років. Бокий був народним депутатом України III, IV і V скликань. Очолював фракцію соціалістів у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Помер батько Вакарчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути