четвер, 22 червня 2006 16:14

Помер автор однієї з найвідоміших фотографій Beatles

 

На 68-му році життя помер фотограф Ієн Макміллан, автор однієї з найбільш відомих у світі фотографій групи Beatles, повідомляє The Guardian.

Саме Макміллан сфотографував 8 серпня 1969 року Джона Леннона, Пола Маккартні, Джорджа Харрісона і Рінго Старра, коли вони переходили лондонську вулицю Abbey Road по "зебрі" біля студії звукозапису, де музиканти в 1969 році записували однойменний альбом.

Фотографія потрапила на обкладинку альбому Abbey Road і до цього дня вважається одним з найвідоміших зображень "ліверпульської четвірки".

Ідея фотографії для альбому належить Маккартні. Фотографові Ієну Макміллану було дано на зйомку лише 10 хвилин. Він зробив шість дублів, балансуючи на драбині, поки бітли переходили вулицю по смужках пішохідного переходу.

Саме ця фотографія підсилила чутки про смерть Маккартні і заміну його двійником. Зокрема, говорили про те, що Джон Леннон в білому костюмі символізує священика в похоронній процесії, а босоногий Пол втілює померлого. У символічний ряд фотографію переводило ще і те, що на фотографії лівша Маккартні тримає сигарету в правій руці.

З двома головними "бітлами" Макміллан довго зберігав найдобріші відносини і після розпаду квартету. Він працював над оформленням двох альбомів Джона Леннона і Йоко. Фотограф також товаришував з подружжям Пола Маккартні і його першої дружини Лінди.

У 1993 році Маккартні запросив Макміллана на ту ж саму "зебру", і фотограф відобразив на ній "бітла", пишуть ПОДРОБНОСТИ.UA.



Зараз ви читаєте новину «Помер автор однієї з найвідоміших фотографій Beatles». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути