четвер, 06 грудня 2007 14:02

Польща ввела нові вимоги до наявності грошей для іноземців

Польща ввела 6 грудня нові вимоги до наявності грошей для іноземців, що в"їжджають у країну.

Про це сказано у розпорядженні Міністерства закордонних справ і адміністрації Польщі від 30 жовтня.

Згідно з розпорядженням, у разі наміру перебувати в Польщі до 3 днів необхідно мати в своєму розпорядженні суму, рівну 300 злотим (близько $120), для покриття витрат на помешкання, харчування і транспорт.

За відсутності медичного страхування або офіційного запрошення потрібно додатково мати 300 злотих на кожен день перебування на покриття витрат на лікування.

Під час тривалішого візиту до Польщі необхідно мати з розрахунку на кожен день 100 злотих (близько $40) на витрати, пов"язані з перебуванням, і 300 злотих на лікування (якщо немає страховки або запрошення).

Згідно з повідомленням генерального консульства Польщі у Києві, з 29 вересня 2003 року діяли різні ставки залежно від віку іноземця.

Зокрема, особам, яким виповнилося 16 років, для в"їзду в країну не більше ніж на 3 доби треба було мати принаймні 300 злотих.

Молодші за цей вік могли перетнути кордрн, маючи 150 злотих ($20).

Збережені раніше діючі ставки для учасників спортивних заходів, молодіжних обмінів, осіб, що відвідують Польщу в цілях лікування у санаторних комплексах, і для тих, у кого сплачено перебування у країні.

Зокрема, ці категорії повинні мати при собі 20 злотих ($8), але не менше 100.

Згідно з новим порядком, студенти і науковці, які бажають вчитися або брати участь у дослідженнях у Польщі, повинні при в"їзді мати 1600 злотих ($640) на перші 2 місяці перебування і щоденно по 300 злотих на лікування у разі відсутності страховки або запрошення.

У випадку якщо навчання або тренінги проходять на платній основі, необхідно надати довідку про їх оплату за рік або за ваш курс (якщо менше року) або надати відповідну суму.

Звільнені від зобов"язання підтверджувати наявність фінансів особи, які відвідують Польщу в рамках відповідних міжнародних договорів, зокрема про малий прикордонний рух; на запрошення органів польських властей.

Можуть не підтверджувати наявність фінансів особи з робочими візами, в"їзними візами для отримання права перебування в країні.

Наявність засобів можна підтвердити кредитними картками, листом з банку з печаткою і підписом.

Підтвердженням наявності засобів на перебування в країні може бути оригінал офіційного запрошення, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «Польща ввела нові вимоги до наявності грошей для іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути