четвер, 18 березня 2010 18:16

Половина США може опинитись під водою через повінь

Половина США може опинитись під водою через повінь

Національна служба водних ресурсів США попередила про масштабну повінь, яка вже почалась в Америці і буде тривати мінімум місць. При чому затопленими можуть бути половина штатів країни, повідомляє журнал Science.

Голова служби водних ресурсів Джек Хейс заявив, що поки ситуація в країні залишається стабільною, проте невдовзі прийде повінь, яка вдарить найбільше по штатах Айова, Дакота та Мінесота. Найменше піддадуться повені території Західного узбережжя США. Там поверхня землі більш скеляста, та й опадів цієї зими було не так багато.

Старший науковий співробітник Інституту Кліматології Іван Сироваров зазначив у коментарі Gazeta.ua, що в Америці випало багато снігу через зміни клімату.

"У світі поступово змінюється напрям підводних течій і вони несуть більше вологи на області, які раніше не були такими болотистими. Раніше в США ніколи не було суттєвих весняних повеней. Там найбільше боялися осінніх ураганів, що приносили шторми та спричиняли затоплення на півдні. Та зима 2009 була дуже сніжною", - сказав науковець.

Повітряні маси з Атлантики приходили, за словами вченого, до Східного узбережжя. Вони приносили з собою і аномальні опади.

"Тому зараз в США почали попереджати про повінь на територіях, що межують з Канадою. Тим більше через зміну клімату потепління цього року має прийти швидше і тому повені в США не уникнути", - додав Сироваров.

Зараз ви читаєте новину «Половина США може опинитись під водою через повінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути