вівторок, 04 березня 2008 13:22

Полотно Клода Моне "Залізничний міст у Аржантеї" виставлять на Christie"s

Полотно Клода Моне "Залізничний міст в Аржантеї" (Le Pont du chemin de fer а Argenteuil), яке буде виставлене на аукціоні Christie"s в Нью-Йорку в травні, може побити всі рекорди, встановлені найвідомішіми полотнами імпресіоністів.

"За даними експертів, це одна з найвидатніших картин художника серед тих, що досі знаходяться в приватних колекціях. За попередніми оцінками фахівців, картина може побити рекорди, встановлені найвідомішіми імпресіоністськими полотнами", - відзначив представник аукціонного будинку Christie"s.

За його словами, навіть серед найкращих картин майбутніх весняних торгів (загальна вартість всіх лотів оцінюється в 350 млн доларів) це полотно Моне, написане в 1873 році, стоїть осібно. "Справжній шедевр і вражаючий зразок імпресіонізму, це полотно є дуже значущою роботою в спадщині Моне", - додав представник Christie"s.

Полотно буде виставлено на продаж 6 травня в рамках вечірніх торгів "Мистецтво імпресіонізму і модернізму". За словами глави відділу імпресіонізму і сучасного мистецтва Christie"s Гая Беннетта, ринок давно чекав чогось подібного. Крім того, що картина виставляється на торги вперше за багато років, вона стане одним із тих лотів, що найбільш запам"ятовуються, майбутніх травневих торгів "Мистецтво імпресіонізму і модернізму".

"Сполучаючи в собі всі відмінні риси імпресіоністської роботи, це полотно напевно приверне увагу як приватних колекціонерів, так і представників музейних і корпоративних зібрань", - вважає він.

Аржантей - живописне передмістя Парижа - неодноразово служив центральним мотивом для творів імпресіоністів. На початку 70-х років XIX століття Моне, Ренуар і Сислей працювали тут, додавши цьому передмістю статус своєрідного центру імпресіонізму. У той час Аржантей був улюбленим місцем відпочинку паризького середнього класу, де влаштовувалися катання на човнах. Моне знімав будинок недалеко від місця, зображеного на картині.

Максимум уваги на полотні привертає до себе залізничний міст, що перетинає картину зліва направо і подовжений формат полотна, що "витягає" і без того. Дим, що валить із труб потягів, які проїжджають мостом, купчасті хмари на небі, брижі води і опори моста, що відбиваються в ній, - все це слугує ідеальною фактурою для художника-імпресіоніста, який прагне відобразити швидкоплинні ефекти світла, здатні додати живописність навіть одноманітній індустріальній архітектурі залізничного моста, передає РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Полотно Клода Моне "Залізничний міст у Аржантеї" виставлять на Christie"s». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути