Ексклюзиви
вівторок, 04 серпня 2009 10:16

Поліція запобігла найсерйознішому теракту в Австралії (ФОТО)
5

Австралійська поліція у вівторок заарештувала чотирьох осіб за підозрою в плануванні широкомасштабного терористичного акту. Про це повідомляє видання Herald Sun.

"Поліція вважає, що члени мельбурнського угруповання планували терористичну атаку в Австралії і ймовірно брали участь у військових діях в Сомалі", - йдеться в заяві поліції.

В операції брали участь більше 400 співробітників поліції і розвідувальних служб, яким було видано 19 ордерів на обшук. Поліція підтвердила, що угруповання, в яке входило 18 осіб сомалійського та ліванського походження , готувало напад на одну з військових баз.

Як сказав на прес-конференції головний комісар федеральної поліції Тоні Негус, "вони мали намір прийти до армійських казарм і убити якомога більше військовослужбовців, перш ніж їх самих знищать".

Головний комісар поліції штату Вікторія Саймон Оверленд уточнив, що ймовірною мішенню терористів була військова база Holsworthy в Сіднеї. Він також висловив незадоволеність тим, що інформація про майбутній рейд з"явилася в австралійській пресі ще до початку операції, що могло перешкодити її проведенню.

"Цей напад міг би бути найсерйознішим терактом в історії Австралії", - заявив представник поліції.

Потенційні смертники були пов"язані з сомалійськими угрупованням Аль-Шабаб, яке у свою чергу має зв"язки з Аль-Каїдою. Кілька місяців тому ці австралійці пройшли підготовку у терористів в Сомалі і навіть брали участь там в диверсіях, повідомляє Подробности.

Всі фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Поліція запобігла найсерйознішому теракту в Австралії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути