пʼятниця, 05 жовтня 2018 08:00

Поліцейські почнуть використовувати американські радари на дорогах

Поліцейські почнуть використовувати американські радари на дорогах
Портативні радари TruCam мають лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Фото:cdn.autocentre.ua

У Національній поліції повідомили про відновлення контролю за дотриманням швидкісного режиму водіями.

Поліцейським вже видали американські радари TruCam, їх експлуатація розпочнеться 8 жовтня, - пише "Сегодня".

"Одне з пріоритетних завдань, що стоять перед Національною поліцією - контроль швидкості руху транспортних засобів. Прийняли рішення про запуск фіксації швидкості за допомогою приладів TRUCAM. Всі прилади вже пройшли перевірку і отримали експертний висновок ДССЗЗІ (Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України) ", - повідомив в Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на дорогах фіксуватимуть швидкість

Перший тиждень, з понеділка, 8 жовтня, патрульна поліція використовуватиме дану систему в пілотному режимі без залучення водіїв до відповідальності.Надалі порушників почнуть штрафувати згідно чинного законодавства. Більш того, уряд уже передбачив закупівлю нових систем фіксації швидкості транспортних засобів, які будуть встановлюватися на патрульні автомобілі та контролювати дотримання ПДР в транспортному потоці.

"Патрульна поліція використовуватиме TruCam виключно на ділянках автодоріг з дорожніми знаками, які повідомляють про фото- відео фіксації порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов'язаних з перевищенням швидкості, як в містах так і на дорогах міжнародного значення. У місцях фіксації порушень швидкісного режиму також в обов'язковому порядку будуть перебувати службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору ", - уточнили в прес-службі Національної поліції.

Портативні радари TruCam мають лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Вони здатні працювати без підзарядки до 15 годин. Інформація записується на карту пам'яті, що вміщає 16 000 відеороликів або 40 000 фотографій. Пристрій робить до 3 фотокадрів в секунду і має два режими роботи - автоматичний і ручний. Крім того, "ТруКами" обладнані GPS-датчиками.

"В цілому рішення Кабміну щодо розширення технічних можливостей для фото- та відеофіксації порушень на дорогах України в автоматичному режимі є позитивним кроком і наближає Україну до європейських стандартів, а також може посприяти поліпшенню ситуації на українських дорогах,-розповів експерт, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Правоохоронці зможуть контролювати швидкісний режим.Патрульним видали сертифіковані і повірені прилади TruCam.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські почнуть використовувати американські радари на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути