понеділок, 09 лютого 2009 12:22

Покійний Хіт Леджер став кращим актором другого плану

Автор: Фото The Sun
  Режисер фільму 'Мільйонер з нетрів' Денні Бойл
Режисер фільму 'Мільйонер з нетрів' Денні Бойл
Урочиста церемонія нагородження творців фільмів та найбільш вподобаних акторів, визнаних Британською академією кіно та театрального мистецтва (BAFTA) кращими в кіносезоні 2008 року, відбулася в будівлі лондонського Королівського театру опери "Ковент-Гарден".

Всього переможці були визначені в 24 номінаціях. Найбільшу кількість нагород - сім - зібрав фільм "Мільйонер з нетрів" британського режисера Денні Бойла. Перш за все, цей фільм визнаний BAFTA кращою картиною 2008 року. Він також отримав золоту маску в номінаціях: "Кращий режисер", "Кращий адаптований сценарій", "Краща музика", "Кращий звук", "Краща робота оператора", "Кращий монтаж". Всього ж стрічку номінували в 11 категоріях.

Драма, що оповідає про життя індійського підлітка з нетрів Мумбаї, в 2008 році закривала Лондонський кінофестиваль, а в січні 2009 року вона отримала в США чотири "Золоті глобуси", включаючи головні нагороди за кращий фільм та кращого режисера.

Окрім "Мільйонера з нетрів" на звання кращого фільму за версією BAFTA були номіновані картини: "Загадкова історія Бенджаміна Баттона" Девіда Фінчера, "Читець" Стівена Долдрі, "Фрост проти Ніксона" Рона Ховарда і "Мілк" Гаса Ван Сента.

У номінації кращий британський фільм нагороди була удостоєна документальна стрічка "Чоловік на канаті" Джеймса Марша.

Кращим актором 2008 року, за версією Британської академії кіно та театрального мистецтва, названий Міккі Рурк, який зіграв немолодого спортсмена у фільмі "Борець".

Фільм "Мільйонер з нетрів" отримав найбільшу кількість нагород - сім

У цій номінації на премію також претендували: Френк Ланджелла, який зіграв роль президента Річарда Ніксона у фільмі "Фрост проти Ніксона"; Дев Патель, виконавець головної ролі у фільмі "Мільйонер з нетрів"; Шон Пенн, який зіграв в картині "Мілк", та Бред Пітт, який виконав головну роль у фільмі "Загадкова історія Бенджаміна Баттона".

Серед актрис нагорода була віддана Кейт Уїнслетт за роль у фільмі "Читець". Вона також була включена в номінацію кращої виконавиці жіночої ролі за фільм "Дорога змін".

Уїнслетт обійшла в цій номінації таких зірок, як Крістін Скотт, яка виконала роль Джульетт у фільмі "Я так довго тебе любила"; Меріл Стріп, яка зіграла черницю у фільмі "Сумнів", і Анджеліна Джолі, яка виконала головну роль у фільмі "Підміна".

Нагороду в номінації "Краща чоловіча роль другого плану" британські кіноакадеміки віддали покійному австралійському акторові Хіту Леджеру, який зіграв в стрічці про пригоди Бетмена "Темний лицар". Золоту маску за жіночу роль другого плану отримала іспанська актриса Пенелопа Крус, яка зіграла у фільмі "Вікі Крістіна Барселона".

Церемонія вручення кінематографічних нагород Британської академії кіно- та телемистецтва разом з присудженням премії "Золотий глобус", лауреатів якої обирають члени Асоціації іноземної преси Голлівуду, є своєрідною репетицією "Оскара" - головної світової кінопремії, присуджуваної Американською академією кіномистецтва.

BAFTA вручається з 1947 року і є найбільшою нефестивальною кінонагородою за межами США. Окрім кінематографічних, британська академія також вручає нагороди в сфері телебачення та мистецтва для дітей.

За матеріалами РИА "Новости", Topnews

Зараз ви читаєте новину «Покійний Хіт Леджер став кращим актором другого плану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути