пʼятниця, 06 березня 2009 15:48

Прикордонники виявили два турецькі судна біля острова Зміїний

Прикордонники виявили два турецькі судна біля острова Зміїний

Прикордонники випровадили два іноземні судна, які здійснювали незаконний промисел риби у виключній економічній зоні України біля острова Зміїний.

Як повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України, учора патрульний літак Ан-26 виявив за 90 морських миль на південний схід від острова Зміїний два рибацькі судна.

Плавзасоби, які ловили рибу забороненими донними тралами були без прапорів та пізнавальних знаків, однак льотчики зауважили, що конструктивні особливості та форми шхуни характерні для рибопромислової суден Туреччини.

Їхньою головною метою є цінні та рідкісні види риби

Завдяки координації екіпажів патрульного літака та корабля морської охорони Держприкордонслужби Григорій Куроп"ятников браконьєри були випроваджені за межі виключної (морської) економічної зони України. Також прикордонники повідомили про них берегову охорону Туреччини, прикордонну поліцію Румунії та Болгарії.

У повідомленні зазначається, що іноземні рибалки, як і вітчизняні браконьєри, часто використовують засоби лову, які завдають непоправної шкоди екології. Нерідко вони використовують донні тралі, а їхньою головною метою є цінні та рідкісні види риби. Тільки протягом січня-лютого 2009 року співробітники Держприкордонслужби вилучили понад 400 засобів незаконного лову, близько 3 кілометрів браконьєрських сіток та 16 тонн риби та морепродуктів.

Знаючи про можливу активізацію браконьєрів, особливо у найбільш багатих районах - поблизу острова Зміїного, мису Тарханкут, в Азовському морі прикордонники вдаються до ефективних заходів протидії. Морську ділянку контролюють візуально, за допомогою радіолокаторів, силами кораблів та катерів Морський охорони, а також авіації.

Протидія незаконному промислу у Чорному та Азовському морях постійно координується прикордонними службами, морською (береговою) охороною сусідніх країн.

Як повідомлялося, російські прикордонники затримали в Азовському морі два українські судна за підозрою у незаконному рибному промислі, на борту траулерів було виявлено більше 10 тонн риби цінних порід - пеленгаса та бичка.

За матеріалами УНІАН, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники виявили два турецькі судна біля острова Зміїний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути