пʼятниця, 03 березня 2023 14:51

Погода суттєво погіршиться

У суботу, 4 березня, в Україні практично повсюди посилиться до штормових поривів вітер. Напрямок західний, пориви можливі до 15-22 м/с.

У неділю, 5 березня, похолоднішає на 2-5 градусів, написала у Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

"Завтра у більшості областей України переважатиме суха вітряна погода, лише у північних областях пройде невеликий мокрий сніг. Температура повітря становитиме вдень +3...7 градусів, на півдні та на Закарпатті буде +6...11 градусів. 5 березня незначні опади разом із холодним атмосферним фронтом перетнуть нашу територію з півночі, заходу, пройдуть через центральні області, захоплять східну частину до півдня. Але все це відбуватиметься вночі та вранці", – ідеться у повідомленні.

Вже вдень у неділю в Україні суттєвих опадів не очікується. А ось температура повітря у тилу цього холодного атмосферного фронту знизиться. Вдень буде лише +1...4°С, в Криму до +6...8°С.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Незначні опади разом із холодним атмосферним фронтом (синя лінія з "колючками") перетнуть нашу територію з півночі
Незначні опади разом із холодним атмосферним фронтом (синя лінія з "колючками") перетнуть нашу територію з півночі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики дали прогноз на перший місяць весни

У Києві завтра, в суботу, буде сильний західний вітер. Можливий невеликий мокрий сніг, максимальна температура повітря +5°С.

В неділю у столиці вітер поміняється на північно-західний, трохи вщухне. Але похолоднішає, вдень +2...3°С. Без істотних опадів.

Із найближчих столичних цікавинок: 8 березня суттєво потеплішає на один день, 9 березня, на день народження Тараса Шевченка, у Києві вночі та вранці з'являться помірні опади (переважно мокрий сніг) та знову похолоднішає.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Зараз ви читаєте новину «Погода суттєво погіршиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути