Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2008 16:44

Підведені перші підсумки "Великих Українців"

За результатами першого туру голосування, до сотні "Великих Українців" увійшли 18 політиків, 17 князів і гетьманів, 15 учених і педагогів, 14 літераторів, 11 музикантів, співаків і композиторів, 9 спортсменів, 8 військових, 7 представників кіно- і театрального мистецтва, 3 релігійні діячі, 3 представники виробничої сфери, 2 живописці і 1 домогосподарка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби телеканалу "Інтер".

З них 22 - наші сучасники. За словами шеф-редактора "Великих Українців" Вахтанга Кіпіані, ця цифра абсолютно спіставна з результатами в інших країнах. Для порівняння: у Чехії живі складають 25% списку, Великобританії - 20%, Канаді - 36%.

Також українська сотня представлена 15 жінками (стільки ж - в США, іспанська сотня - 7, німецька - 14, фінська -17).

Наймолодшому українцеві із списку - близько 30 років, а найстарший жив в Х столітті.

Якщо перша половина сотні представлена в основному особами всеукраїнського масштабу, то в другій половині списку багато діячів радянського періоду і нові національні герої за останніх 15 років.

"Головне, що в списку "100 великих" представлено всі історичні епохи, починаючи від княжої, всі основні історичні землі України - від Західної України ка Слобожанщини і Криму, а також всі сфери діяльності - мистецтво, релігія, політика, спорт. І, що найцікавіше, є цілі династії - брати, батьки і сини представлені в рамках однієї сотні, - говорить Вахтанг Кипіані. - Що ж до конкретних імен і прізвищ, то ми зможемо розкрити їх не раніше старту наступного шоу, коли оголосять про другий тур голосування".

Сьогодні йде підготовка до другого туру проекту. До того, як буде оголошений другий тур голосування, про кожного з великих, що увійшли до першої сотні, "Інтеру" належить зняти сюжет або документальний фільм. Зараз у виробництві знаходяться 10 фільмів і 91 сюжет, над якими працюють журналісти каналу.

101-й сюжет присвячений Невідомому солдатові. За цей колективний образ проголосували глядачі в студії 21 грудня, ще близько тисячі смс-повідомлень прийшла під час ефіру. Сюжет про Невідомого солдата телеглядачі побачать першим, повідомляє Подробиці.

Зараз ви читаєте новину «Підведені перші підсумки "Великих Українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути