неділя, 31 березня 2013 17:32

Подруга Березовського розповіла про його лист до Путіна

Подруга Березовського розповіла про його лист до Путіна
Фото: kasparov.ru

Близька подруга Бориса Березовського Катерина Сабірова підтвердила існування листа, в якому опальний олігарх вибачався перед Володимиром Путіним і просив про можливість повернутися на батьківщину. Інтерв'ю Сабірової має з'явитися в новому номері журналу The New Times, який вийде 1 квітня. Скріншоти матеріалу опублікувала в Facebook головний редактор The New Times Євгенія Альбац.

"Так, я бачила рукописний текст листа. Він мені його прочитав. Він приносив вибачення і просив про можливість повернутися. Це був такий прогин ", - цитує Сабірову видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Березовський очікував надходження 200 мільйонів фунтів

"Ехо Москви" з посиланням на The New Times наводить ще кілька фрагментів інтерв'ю Сабірова, в яких вона розповідає, що Березовський "годинами обговорював ідею написати лист" зі своєю дружиною Оленою Горбуновою по телефону. За словами Сабірової, олігарх заявляв, що "йому все одно, що на нього вішають все-все гріхи, і це його єдиний шанс". В кінці 2012 року Сабірова за окремими фразами Березовського зрозуміла, що лист у Кремль він вже надіслав і чекає відповіді.

Дівчина, з якою опальний олігарх був близький в останні кілька місяців свого життя, підтверджує, що після програшу в суді Роману Абрамовичу Березовський перебував у депресії - перестав виходити з дому, майже ні з ким не спілкувався і говорив, що не знає, як бути далі . Тим не менш, Сабірова сумнівається в тому, що він міг вчинити самогубство. 22 березня - менш ніж за добу до смерті Березовського - олігарх повідомив їй, що приїде в Тель-Авів, де вони повинні були зустрітися у віп-залі аеропорту. "Голос був краще, ніж зазвичай. Не було відчуття, що щось відміниться або перенесеться ", - цитує Сабірову " Ехо Москви ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінські журналісти випадково "поховали" Лукашенка замість Березовського

Про те, що Березовський писав Путіну лист з визнанням своїх помилок, незабаром після смерті бізнесмена розповів прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков. Він додав, що не знає про реакцію Путіна на смерть Березовського, але зазначив, що "інформація про смерть людини, яким би він не був, позитивних емоцій викликати не може".

Борис Березовський був знайдений мертвим у ванній кімнаті свого будинку в передмісті Лондоні 23 березня 2013 року. Пізніше поліція повідомила, що охоронець знайшов його з мотузкою на шиї. При розтині у Березовського виявили зламане ребро. При цьому на його тілі не було слідів побиття і будь-яких свідчень на користь насильницького характеру смерті.

Зараз ви читаєте новину «Подруга Березовського розповіла про його лист до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути