неділя, 31 березня 2013 11:42

Березовський очікував надходження 200 мільйонів фунтів

Березовський очікував надходження 200 мільйонів фунтів
Фото: Reuters

Борис Березовський не міг накласти на себе руки, стверджує колишній емісар чеченських бойовиків Ахмед Закаєв.

"Я не вірю, що це було самогубство. Мій друг не міг покінчити з собою", - сказав Закаєв в інтерв'ю британській газеті "Дейлі телеграф".

Він додав, що "ніхто з тих, хто знав Березовського, не вважає, що це було самогубство".

"Спочатку Анну (Політковську - Gazeta.ua) застрелили в Москві, потім Олександра (Литвиненко - Gazeta.ua) отруїли в Лондоні. Моє життя постійно знаходиться в небезпеці. І тепер раптом Бориса Березовського виявляють мертвим? Я не прихильник теорій змови, але виникає багато неприємних запитань" , - цитує видання слова Закаєва.

Між тим, газета "Санді таймс" пише в неділю з посиланням на джерела, що незадовго до смерті Березовський очікував переказу на свій банківський рахунок $ 300 млн.

"Багато хто вважає, що опальний російський олігарх, який, за даними поліції, помер в результаті повішення у ванній в своєму будинку в Аскоті на минулих вихідних, покінчив із собою через фінансові проблеми", - пише видання.

"Проте витік інформації з листів електронної пошти і документів поліції вказує на те, що інвестиційна компанія, що керує трьома його офшорними фондами, повинна була реалізувати активи в період з жовтня 2012 по березень 2013, щоб надати йому суму розміром близько $ 300 млн", - відзначає газета.

Російський підприємець Березовський з 2000 року перебував в еміграції у Великобританії, проживав у Лондоні. У Росії бізнесмен обвинувачувався в численних злочинах і був заочно засуджений до тюремного ув'язнення.

23 березня ввечері стало відомо про те, що Б.Березовський помер. Його тіло виявив співробітник з обслуговуючого персоналу. Він розкрив замкнуті зсередини ванну кімнату в будинку Березовського і виявив його лежали на підлозі. Викликані співробітником лікарі швидкої допомоги констатували смерть.

Скотланд-Ярд у вівторок опублікував офіційні результати розтину тіла Бориса Березовського - фахівці не виявили ознак насильницької смерті, все вказує на те, що бізнесмен повісився.

Зараз ви читаєте новину «Березовський очікував надходження 200 мільйонів фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути