понеділок, 23 липня 2012 07:35

Підлітка з Донеччини, котрий зґвалтував і вбив 88-річну жінку, засудили на 15 років

Підлітка з Донеччини, котрий зґвалтував і вбив 88-річну жінку, засудили на 15 років

До 15 років позбавлення волі засудив апеляційний суд Донецької області неповнолітнього місцевого жителя за зґвалтування і жорстоке вбивство 88-річної пенсіонерки. Його 12-річного поплічника на 3 роки направили до школи соціальної реабілітації. Про це УНН повідомили у прес-службі Добропільського МВ ГУМВС України в Донецькій області.

Це відбулося ще взимку 2010 р., проте остаточний вирок суд ухвалив тільки зараз. 12-річний хлопець зі своїм другом пробрався до будинку літньої жінки, а коли вона побачила зловмисників, підліток почав зі всієї сили завдавати їй ударів по всьому тілу. Коли дерев'яна палиця зламалася, він узяв іншу і продовжив побиття, вимагаючи у неї гроші. Потерпіла передала хлопцям конверт, в якому знаходилося 60 грн, ще 12 грн вони забрали з виявленого в речах гаманця. Після цього, з метою доведення свого злочинного наміру до кінця, один з поплічників схопив кочергу і почав душити свою жертву.Скориставшись безпорадністю нещасної, 14-річний нелюд зґвалтував жінку, а його товариш тримав її за руки і заважав чинити опір.

Тіло потерпілої виявили через два дні. Неповнолітніх підозрюваних оперативники затримали того ж дня, коли в міліцію надійшло повідомлення про подію. Їм було пред'явлено звинувачення в скоєнні низки тяжких злочинів.

Проте, згідно чинного законодавства, до кримінальної відповідальності був притягнений тільки 14-річний фігурант. Другий на момент скоєння злочину ще не досяг віку кримінальної відповідальності і стосовно нього матеріали справи були виділені в окреме провадження.

Пізніше справу розглянули в апеляційному суді Донецької області, який визнав 14-річного парубка винним і засудив його до 15 років позбавлення волі без конфіскації майна. До його молодшого співучасника було вирішено застосувати примусові заходи виховного характеру і направити до спеціальної установи на 3 роки.

Зараз ви читаєте новину «Підлітка з Донеччини, котрий зґвалтував і вбив 88-річну жінку, засудили на 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути