Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2018 14:00

Подорожчання проїзду: у Київпастрансі розповіли, на що витратили гроші

Подорожчання проїзду: у Київпастрансі розповіли, на що витратили гроші
У Київпастрансі планують масштабні закупівлі рухомого складу та підняли зарплати робітникам. ФОТО: kievvlast.com.ua

У Київпастрансі підвищився дохід після подорожчання проїзду в липні цього року. На підприємстві підняли зарплати працівникам і планують закупівлю нового транспорту. Однак незадоволені роботою Київпастрансу залишилися.

Дохід від продажу квитків після підвищення тарифів значно зріс. Якщо в червні підприємство отримало 54 млн грн, то у серпні – 77,1 млн, а у вересні – 84 млн грн, повідомили у Київпастрансі.

Проїзні купують приблизно стільки, як і раніше, але відмовляються від найдорожчих на всі види транспорту, йдеться у повідомленні.

На підприємстві також заявили, що зараз планують масштабні закупівлі рухомого складу. Наприкінці вересня підприємство оголосило тендер на придбання 25 великих автобусів із низькою підлогою (очікувана вартість 146,2 млн грн). А кілька днів тому стало відомо про тендер на купівлю 80 тролейбусів (788,9 млн грн).

Зарплати працівникам також підняли.

"Середня заробітна плата водіїв автобуса у червні становила 15,6 тис. грн, тролейбуса – 13,5 тис., трамвая 11,1 тис., контролерів-касирів 7 тис. грн. У вересні стало, відповідно, – 17 тис. грн , 14,6 тис. грн, 13 тис. грн і 8,5 тис. грн", - запевняють у Київпастрансі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск заявив, що транспортний тунель під Лос-Анджелесом відкриють 10 грудня

Водночас один із працівників Київпастрансу розповів у інтерв'ю "Сегодня", що ставки підняли, але премії урізали.

"Отже, зарплата у когось трохи зросла, а у деяких навіть менше виходить. Людей катастрофічно не вистачає, доводиться працювати в 2 зміни з раннього ранку і до самого вечора – скільки витримаєш, стільки і катайся. Деякі працюють тільки з одним вихідним. Не подобається – йди. Втомилися від усього цього", - розповів робітник.

Однак на підприємстві залишилася проблема з нестачею працівників. Станом на 1 жовтня, кількість водіїв на підприємстві становила 2676 осіб, не вистачало 520. Контролерами-касирами працюють 1106 осіб, нестача – 480.

14 липня 2018-го набуло чинності рішення КМДА про встановлення нових тарифів на перевезення пасажирів у міському транспорті: метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та у міській електричці. Так, відповідно до рішення КМДА, разовий квиток у кожному виді транспорту коштує 8 грн.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання проїзду: у Київпастрансі розповіли, на що витратили гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути