середа, 11 листопада 2009 10:12

Поштамт у Німеччині відповідає на листи до святого Миколая

Поштамт у Німеччині відповідає на листи до святого Миколая

Спеціальний різдвяний поштамт відкрився сьогодні в містечку Хіммельпфорт (федеральна земля Бранденбург) недалеко від Берліна. Це знак того, що особливо шанований в усьому світі перед Різдвом Святий Миколай (він же англо-американський Санта Клаус, французький Пер Ноель, італійський Бабо Натале і радянсько-російський Дід Мороз) готовий до прийому поздоровлень і побажань від усіх бажаючих - дітей і дорослих .

У Хіммельпфорт, назву якого можна перекласти як Небесні Врата, а також ще шість філій різдвяних поштамтів у ФРН, які відкриються пізніше, щороку надходять тисячі листів з усього світу, у тому числі з Росії. Минулого року їх прийшло понад 280 тис. із 80 країн, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Часто в них - зворушливі історії про життя, і, звичайно, побажання. Прохання висловлюються найрізноманітніші. Наприклад, один з юних жителів Африки в минулому році захотів отримати в подарунок трохи снігу, оскільки ніколи не бачив його на власні очі на Чорному континенті.

На кожен лист місцевий Різдвяний Дід, або Ніколаус, дає відповідь. Якщо, звичайно, на конверті значиться адреса відправника. Різдвяний Дід має для цього добру підготовку. Він знає 17 мов, нещодавно вивчивши китайську.

Листи до Ніколауса мають свою історію. Перші кілька конвертів надійшли в 1985 році на різдвяний поштамт в Енгельскірхені. Потім Ніколаусу стали писати все частіше, і незабаром традиція прижилася.

До речі, зі святим Миколою в Німеччині пов"язана особлива традиція. Його день Nikolaustag святкується 6 грудня, і його приходу очікують усі діти, тому що прокинувшись вранці і заглянувши за двері будинку малята, як правило, знаходять панчоху, наповнену різними солодощами. Це подарунок від доброго святого.

За матеріалом: NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Поштамт у Німеччині відповідає на листи до святого Миколая ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути