середа, 10 липня 2019 13:38

Чому Зеленський повернув Безсмертного до ТКГ

Чому Зеленський повернув Безсмертного до ТКГ
Політик Роман Безсмертний знову представлятиме Україну у Мінську Фото: Антикор

Президент Володимир Зеленський доручив політику Роману Безсмертному представляти Україну в Тристоронній контактній групі на перемовинах у Мінську. Цим же указом Зеленський прибрав із політичної підгрупи дипломата Олександра Моцика.

Роман Безсмертний із 2014-го до 2016 року представляв Україну в "політичній підгрупі" на переговорах у Мінську щодо Донбасу. 28 квітня 2016-го він заявив, що залишає цю роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робоча група в "Мінську" не змогла домовитися про "хлібне перемир'я"

"Зеленський продовжує оновлювати Тристоронню контактну групу. Повертає тих, хто не був його прихильником. Не хоче ставити новачків. Робить ставку на перевірених професіоналів. Безсмерний має принципову позицію. Він точно не проросійська людина. Тому його призначення означає посилення переговорної группи. На посту він змінив Моцика. Той відомий дипломат. Був послом у США. Але у ТКГ виконував ритуальну функцію. Кучма і Безсмертний тому і пішли, що не хотіли грати у спектаклі. Це була імітація переговорів. Зараз є шанс зробити акцент на наступальну переговорну позицію", - говорить політолог Володимир Фесенко.

"Вже маємо новий виток переговорів. Про розведення військ у Станиці Луганській домовилися ще 3 роки тому, а виконали лише зараз. Далі мають відводити у районі Золотого і Петровського, але це залежить від росіян і сепаратистів", - підсумував Фесенко.

3 червня президент Володимир Зеленський повернув до Мінського переговорного процесу другого президента України Леоніда Кучму.

Зараз ви читаєте новину «Чому Зеленський повернув Безсмертного до ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути