середа, 04 вересня 2019 18:22

Чому насправді звільнили Муженка

Чому насправді звільнили Муженка
Військовий експерт Ігор Романенко: Нашими військовими керують політики Фото: ar25.org

Президент Володимир Зеленський звільнив генерала Віктора Муженка з військової служби. Указ опублікували на сайті глави держави.

У докумені зазначили причину "у зв'язку із проведенням організаційних заходів з правом носіння військової форми одягу". Інших офіційних пояснень немає.

Військовий експерт Ігор Романенко пояснив Gazeta.ua, чому Муженка не могли залишити.

"Нашими військовими керують політики. Коли змінюється влада, міняється й військове керівництво. Хомчак - людина не випадкова, тому переживати нічого. Такого рівня посади ні паралельно, ні вище у нас немає. Якщо знімають зі збройних сил, міністром не назначать. Бо там інші функції. Це логічно, хоч і болюче. За радянських часів була райська група. Маршали СРСР не звільнялись, були на посадах довіку. Та це не нормальна практика. На Заході такого немає", - вважає Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський призначив Абромавичуса керівником Укроборонпрому

"Досвід Муженка як керівника треба проаналізувати. Зібрати військових, науковців, істориків з Національного університету оборони України, дослідницьких інститутів. Поставити завдання Муженку все їм детально описати і підкріпити документами для подальшого вивчення. Нормальний підхід передбачає вивчення поразок, таких як Іловайськ. Треба зробити висновки і зробити напрацювання. Наш досвід ведення бойових дій ЗСУ унікальний. У світі немає іншої армії, яка б так довго воювала зі збройними силами РФ. Деталі цього протистояння цікаві НАТО. Тому вивчити цей досвід корисно для себе та союзників", - каже експерт.

Андрія Курінського звільнили з посади очільника обласного управління лісового та мисливського господарства Житомирщини. Його президент Зеленський змусив написати заяву за власним бажанням під час свого візиту.

Зараз ви читаєте новину «Чому насправді звільнили Муженка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути