пʼятниця, 29 січня 2021 16:59

Чому міста стають загрозою для існування людства – на STEM is FEM обговорили проблеми сучасної урбаністики

Чому міста стають загрозою для існування людства – на STEM is FEM обговорили проблеми сучасної урбаністики
Літературний клуб ЛітMINT, заснований благодійним освітнім проєктом STEM is FEM, діє на постійній основі

Під час чергового засідання підліткового літературного клубу ЛітMINT, заснованого благодійним освітнім проєктом STEM is FEM, обговорювали концепції розвитку сучасних міст на прикладі антиутопії Філіпа Ріва "Смертні машини". В романі описана вигадана реальність 35-го сторіччя, де Лондон та інші міста стали рухомими, почали воювати між собою та поїдати одне одного.

Учасники дискусії дійшли висновку, що перетворення життя на антиутопію може статися і в реальному світі. Причиною тому може стати споживацьке ставлення людей до планети та ігнорування правил урбаністики.

Запрошена на засідання експертка, Development director у CANactions School Юлія Попова, зазначила, що ситуація, зображена в романі, може стати дійсністю, якщо сучасні реальні міста не почнуть жити за правилами сталого розвитку, розробленими ООН. За словами спеціалістки, наразі урбанізація планети перевищила 50%. При цьому міста споживають занадто багато енергії та палива, що робить їх вкрай небезпечними для життя на планеті.

ЛітMINT — це книжковий клуб для підлітків 13-18 років, члени якого обговорюють художню літературу із наукової точки зору (MINT — абревіатура німецькою: Mathematik (математика), Informatik (інформатика), Naturwissenschaft (природничі науки), Technik (техніка). У цьому їм допомагають запрошені екперти з профільної теми засідання.

"Окрім освітніх модулів STEM is FEM проводить багато додаткових заходів. Кожного місяця в нас відбуваються різноманітні майстер-класи, зустрічі з цікавими жінками, лекції та панельні дискусії, – розповідає ініціатор проєкту STEM is FEM Сергій Токарєв, – Літературний клуб ЛітMINT, який проводиться разом із виданням Букмоль та Goethe-Institut Ukraine, діє на постійній основі та допомагає розібратися у серйозних наукових питаннях завдяки розважальній художній літературі".

За анонсами зустрічей можна слідкувати на сторінці проєкту STEM is FEM у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Чому міста стають загрозою для існування людства – на STEM is FEM обговорили проблеми сучасної урбаністики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути