субота, 23 грудня 2017 10:24

Перемога - це більше ніж остання куля: це зміна суспільства - капелан Андрій Зелінський

Перемога - це більше ніж остання куля: це зміна суспільства - капелан Андрій Зелінський

- Війна допомогла нам повірити в себе на національному рівні. Зараз треба створити певні інститути, які з національного рівня допоможуть нам перенести цю віру на рівень індивідуальний, - вважає капелан Андрій Зелінський, який перебуває з бійцями на передовій від початку бойових дій.

- Нам потрібні люди, які вміють радіти смаку перемоги, кожної: над собою, над життєвими обставинами, зрештою над ворогом. Тоді нам легше продовжувати боротьбу. Ми вже відчули смак перемоги.

Припинення вогню — це важливий крок, але це ще не перемога. Остання куля — це лише остання куля. Перемога — це більше ніж остання куля. У нас кожна війна — це руйнація цивілізації, яку ми будували. Це радикальна деструкція простору і часу. Просто припинити вогонь — це ще не перемога. Перемога — це змінити себе і збудувати нове суспільство. Однозначно після Майдану ми проголосили нові цінності, отримали нові орієнтири. Але однієї події не достатньо для того, щоб відбулася якісна трансформація 40 мільйонів населення.

Для трансформації суспільства потрібні державні інститути, які функціонуватимуть на нових цінностях — говорить капелан.

- Обсяг і масштаб реформ, якими ми зараз займаємося, мабуть, безпрецедентний для сучасної історії європейських держав. Нам треба змінити багато за дуже малу кількість часу. А суспільні трансформації — це процеси, які тривають довго й еволюційно. Час грає проти нас сьогодні. Тому нам не можна його втрачати.

Зараз ви читаєте новину «Перемога - це більше ніж остання куля: це зміна суспільства - капелан Андрій Зелінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути