середа, 11 травня 2016 20:12

За фактом скандальної публікації на сайті "Миротворець" розпочато розслідування

За фактом скандальної публікації на сайті "Миротворець" розпочато розслідування

Прокуратура міста Києва розпочала розслідування публікації сайтом "Миротворець" списків журналістів, які отримали акредитацію у терористів.

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їх персональних даних розпочато кримінальне провадження, йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Зокрема, зазначається, що на одному з інтернет-ресурсів невідомі опублікували персональні дані журналістів, які нібито отримували акредитацію в самопроголошених "Луганській Народній Республіці" і "Донецькій Народній Республіці".

"Такі дії призвели до негативних наслідків, зокрема появі погроз журналістам у зв'язку з виконанням ними професійної діяльності", - уточнили в прокуратурі Києва.

Також наголошується, що за даним фактом прокуратурою Києва вже внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явились досьє на 1,5 тисячі найманців ДНР та ЛНР

Додамо, раніше стало відомо, що журналісти "Громадське.tv", "Українська правда", "Громадське радiо", "Радіо Свобода", The New York Times, Gazeta Wyborcza та інших видань звернулися в правоохоронні органи з проханням розслідувати публікацію сайтом "Миротворець "списків журналістів, які отримали акредитацію у терористів.

Українська медіаспільнота вкрай обурена списками журналістів, які були акредитовані у незаконних організацій для того, щоб мати можливість вільно працювати на окупованій території.

Більш ніж 4 тисячі прізвищ були розміщені в мережі скандальним сайтом "Миротворець".

Зараз ви читаєте новину «За фактом скандальної публікації на сайті "Миротворець" розпочато розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути