Ексклюзиви
пʼятниця, 10 липня 2009 19:33

Пляжі Криму стануть безкоштовними

Пляжі Криму стануть безкоштовними

Рада міністрів Криму прийняла рішення, яким зобов"язала від суботи, 11 липня, забезпечити безкоштовний доступ усім відпочивальникам у місця масового відпочинку, на пляжі, території та об"єкти природно-заповідного фонду автономії.

Таке рішення Рада міністрів прийняла після відповідного доручення кримського спікера Анатолія Гриценка, зробленого ним на засіданні Ради у процесі обговорення питання про заходи щодо впорядкування відвідування місць масового відпочинку, пляжів, територій об"єктів природно-заповідного фонду Криму.

Зокрема, Гриценко, звертаючись до кримського прем"єра Віктора Плакіди, зазначив, що уряду Криму необхідно скасувати усі накази міністерств і республіканських комітетів Криму, також підвідомчих їм організацій, згідно із якими самовільно встановлено плату за прохід по самостійно встановлених стежках і туристичних маршрутах у Криму.

"Думаю, що Раді міністрів Криму необхідно затвердити положення, яке б фіксувало усі ті стежки, які є відвідуваними, а не кожен лісник на свій розсуд намагається там встановлювати плату", - сказав Гриценко.

Він також додав, що необхідно скасувати усі рішення і "оголосити, що з завтрашнього дня у Криму все доступно і безкоштовно, зокрема, комунальні пляжі, ті місця, де люди не можуть сьогодні пройти".

"Необхідно впорядкувати цю ситуацію і змусити усіх виконувати рішення Ради міністрів Криму", - сказав Гриценко, додавши при цьому: "Повинен бути вільний доступ туди, де він завжди був, і де Рада міністрів не приймала рішення про (введення плати за відвідування)", - зазначив він.

При цьому Гриценко нагадав, що рішення, які приймає Рада міністрів Криму, є обов"язковими до виконання усіма структурами, організаціями, підприємствами, які розташовані на території автономії.

"Тому звертаюся до всіх, кого це стосується: давайте усі разом наведемо порядок, інший повинен бути Крим і повинна бути інша візитна картка Криму", - заявив Гриценко, додавши: "Я розумію, якщо б Рада міністрів затвердила стежки, ціну та 100% грошей у бюджет надійшло від цього, щоб вони йшли на розвиток та зміст цивілізованої інфраструктури, тоді б ніхто не заперечував би".

Після цього Рада міністрів Криму ухвалила рішення про те, що з 11 липня відвідування таких місць у Криму має бути вільним.

Як повідомлялося сьогодні, 10 липня, у Криму кількість курортників, порівняно з аналогічним періодом 2008 року, скоротилася на 14,3%, - йдеться в оперативних даних Міністерства курортів і туризму автономії.

1 квітня Рада міністрів АРК постановила, що у літній період комунальні пляжі Криму повинні бути безкоштовними.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Пляжі Криму стануть безкоштовними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути