вівторок, 02 березня 2010 11:38

Півтори тисячі робітників сидять без роботи через примхи Коломойського

Півтори тисячі робітників сидять без роботи через примхи Коломойського

Через конфлікт з Ігорем Коломойським російський бізнесмен Роман Абрамович зупинив українське підприємство "Суха балка". У відпустку відправили майже половину працівників, повідомляє "Дело".

1 березня холдинг "Євраз Груп" російського бізнесмена Романа Абрамовича припинив видобуток залізної руди на одному зі своїх українських активів - гірничо-збагачувальному комбінаті (ГЗК) "Суха балка". У відпустки за свій рахунок відправлено 1,3 тис. працівників, що працюють на комбінаті. Як відзначають в "Євраз Груп", зупинка підприємства – вимушений захід. "Суха балка" з осені минулого року перебуває в "транспортній блокаді".

Криворізький залізорудний комбінат (КЗРК), оперативне управління яким здійснює менеджмент, близький до групи "Приват" Ігоря Коломойського, заблокував залізничні під"їзди до підприємства Абрамовича. В результаті ГЗК не може вивозити залізну руду зі своєї території. До березня сировина відвантажувалася на склади комбінату. Але до кінця лютого 2010 року вони були забиті повністю. Російському холдингу нічого не залишалося, як зупинити виробництво.

Основних причин, через які КЗРК заблокував під"їзди до "Сухої балки", дві. Перша - у обох комбінатів однакові ринки збуту. В Україні це ММК імені Ілліча. За кордоном — країни Центральної та Східної Європи. До того ж і виробляють обидва підприємства однаковий вид залізорудної сировини - аглоруду. В умовах кризи і спаду попиту, мабуть, "Приват" вирішив використовувати особливі методи боротьби за місце на ринку.

Друга причина "транспортної блокади" - Коломойський, як один з акціонерів "Євраз Груп" (українському бізнесменові належить 9,72% акцій "Євразу") намагається відстояти свої інтереси в компанії. Пакет акцій Ігоря Коломойського в російському холдингу не дає йому права безпосередньо впливати на оперативну діяльність "Євразу". І, можливо, блокуючи під"їзди до "Сухої балки", український бізнесмен дає зрозуміти, наскільки важлива його лояльність до компанії для ефективної роботи її українських активів.

Представники криворізького комбінату свою поведінку пояснили поломкою залізничної стрілки, через яку і було перекрито сполучення з "Сухою Балкою". У холдингу ж Романа Абрамовича відзначають, що не раз зверталися до КЗРК з пропозицією за власні гроші відремонтувати стрілку. Але менеджмент криворізького комбінату від пропозиції відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Півтори тисячі робітників сидять без роботи через примхи Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути