четвер, 21 січня 2016 14:00

Півсотні країн долучилися до українського флешмобу
14

Патріарх київський Філарет
Ганна Поліщук, Aix-en-Provence, France
Анна Тарапата, тренер зі змішаних єдиноборств. Дівчина переїхала з Донецька в Черкаси
Сергій Пасько падзвичайний і повноважний посол України в Йорданському Хашимітському Королівстві
Юлія Гуман, м.Каван, Ірландія

Український флешмоб United Ukraine охопив півсотні країн і сягнув п'яти континентів. У ньому взяли участь більше 2 тис. людей. Серед них - відомі особи, дипломати і діаспора. Про це повідомив Gazeta.ua координатор акції Олексій Захарченко.

"Наша мета - в цей непростий час об'єднати українців, в тому числі 20 мільйонів тих, що живуть за кордоном, навколо ідеї єдності України. Флешмоб виявився таком масовим, що охопив 100 міст України і три континенти. Щохвилини ми отримуємо фото нових учасників", - розповідає Захарченко.

11 січня флешмобу дав старт Світовий конгрес українських молодіжних організацій. Його учасником може стати кожен, хто підтримує Україну та проживає в будь-якому куточку світу.

Для цього потрібно роздрукувати або намалювати постер формату А4 з гаслом акції: українською "Україна Єдина" або англійською "United Ukraine". Зробити селфі з постером і опублікувати його на сторінці флеш-мобу.

Завтра, в День соборності України, о 13-й годині на Софійській площі у Києві оголосять результати акції і покажуть найцікавіші з отриманих фотографій.

"22 січня – величний день в історії України. 1919 року на Софіївській площі у Києві був проголошений Акт возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. У цей день також прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. - прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки", - зазначають організатори.

Нагадаємо, у 2015 році до флеш-мобу долучились учасники з 30-ти країн світу, а також 83-х міст України.

Зараз ви читаєте новину «Півсотні країн долучилися до українського флешмобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути