пʼятниця, 01 лютого 2008 15:34

Письменник Фредерік Бегбедер арештований за зберігання кокаїну

Всесвітньо відомий французький письменник і журналіст Фредерік Бегбедер арештований за зберігання кокаїну, повідомили джерела в паризькій поліції. Затримання відбулося в ніч з понеділка на вівторок у восьмому окрузі французької столиці. Після допиту він був відпущений на свободу.

За інформацією правоохоронних органів, варта порядку застала Бегбедера і його друга, прізвище якого не називається, що нюхали порошок з капота автомобіля. Побачивши поліцейських вони намагалися втекти, але незабаром були затримані і доставлені в поліцейську дільницю. У Бегбедера також було виявлено два невеликі пакетики з кокаїном.

Популярність Бегбедеру принесли такі романи, як "Спогади молодої людини" (1990), "Канікули в комі" (1995), "Любов живе три роки" (1997), "Розповіді під екстазі" (1999), "99 франків", по якому недавно був знятий фільм. Герої романів письменника часто вживають наркотики, зокрема кокаїн.

Дія його останнього твору - романа "Ідеаль" - відбувається в Росії. Бегбедер особисто приїхав на презентацію романа до Росії. В цей же час до Москви приїжджав інший відомий французький письменник Мішель Уельбек. Бегбедеру і Вельбеку організували спільну прес-конференцію у формі дебатів, які закінчилися фіаско обох учасників.

За бесідою на "Винзаводі" французи випили цілу пляшку горілки. Коли їхні відповіді на питання журналістів стали незрозумілі, ведучий вечора, головний редактор видавничої групи "Аттікус" Сергій Пархоменко запропонував залишити письменників наодинці, мотивуючи це тим, що "їм є про що поговорити".

Останній роман Бегбедера "Ідеаль" наповнений розхожими штампами про Росію. Наприклад, головний герой твору, рекламщик Октав, який приїжджає в РФ у пошуках нової особи для рекламної кампанії, роз"їжджає по засніженій зимовій Москві на лижах.

Октав шукає дівчат у всіх кінцях Росії - від Новосибірська ка Нижнього Новгорода, без втоми вивчає талії, груди, ікри, довжину ніг, а також випробовує "якості" красунь на собі. Одного разу він зустрічає 14-річну Олену і закохується в неї. Втім, Октав відразу ж знайомить юну Олену з Сергієм Орловим, педофілом, садистом і збірним образом російського нафтового олігарха.

Олена Дойчева кинула школу, але цитує трактати Платона. Октав видає Олену за Міс Чечня, хоча дівчинка родом з Петербургу. Герой знає слова spasiba, Pravoslavie, а також нецензурну лексику. "Ідеаль" збудований у формі сповіді Октава російському batiushke в храмі Христа Рятівника, який герой у результаті піриває.

Бегбедер признався, що не сподівався, ніби читачі приймуть його нову книгу із захопленням. "Якщо чесно, під час написання книги, я думав, що більше вже ніхто не прийде до мене за автографом, тому що герой книги - достатньо неприємний тип, який поводиться погано, погано поводиться з хорошою молодою російською дівчиною", - заявив він, додавши, що у французькому виданні назва книги звучить так: "Врятуйте, даруйте", передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Письменник Фредерік Бегбедер арештований за зберігання кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути