понеділок, 29 серпня 2011 13:04

Після перелому шиї хлопець вижив і почав ходити вже через 3 місяці

Після перелому шиї хлопець вижив і почав ходити вже через 3 місяці

22-річний Аарон Денам зламав шию під час автомобільної катастрофи. Травма була настільки серйозною, що лікарі прогнозували однозначну смерть, пише The Telegraph.

Було прийняте рішення штучно ввести потерпілого в стан коми. На п'ятий день коми рідні вже втратили надію. Медики збиралися відключити апарат штучного забезпечення життя, проте раптом пацієнт поворухнув рукою.

Даний випадок є унікальним у медичній практиці, стверджують медики. Вони збираються описати його в серії медичних статей.

Наступним шоком для лікарів став той факт, що молодий чоловік пішов через три місяці після виходу з коми. За всіма прогнозами ж він повинен був залишитися паралізованим на все життя.

Зараз його збираються виписувати з госпіталю в хорошому стані. За словами лікаря Енді Ейнона з Саутгемптонського госпіталю, у потерпілого хребець С2, розташований поряд з черепом, був буквально розламаний на дві частини, які знаходилися на відстані 9 міліметрів одна від одної. Тобто, голова фактично відокремилася від тіла.

Зазвичай при такій травмі страждає не тільки спинний мозок, а й основні судини, що подають кров до головного мозку. Лікарям довелось скріпити хребет скобами. У ході даної операції хірурги дуже ризикували, адже на той момент одна з двох артерій, що постачають кров у мозок, була пошкоджена. Плюс, у пацієнта спостерігалися набряк мозку й перелом тазу. Проте швидкість відновлення після травм виявилася настільки високою, що пацієнт зможе залишити лікарню вже в кінці вересня, констатують лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Після перелому шиї хлопець вижив і почав ходити вже через 3 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути