вівторок, 26 січня 2010 08:39

Пілот ефіопського літака порушив вказівки диспетчерів

Пілот ефіопського літака порушив вказівки диспетчерів
Пілот ефіопського літака, що розбився в неділю, Boeing-737 з невідомих причин не слідував вказівкам диспетчерів про зміну курсу, що могло стати причиною авіакатастрофи. Про це заявив міністр оборони Лівану Еліас ель-Мурр.

"Записи диспетчерського пункту показують, що диспетчери наказали пілотові розвернутися, щоб уникнути входження в шторм, але літак попрямував в протилежному напрямі", - заявив глава оборонного відомства.

Нагадаємо, літак ефіопської авіакомпанії Ethiopian Airlines, що слідував по курсу Бейрут - Аддіс-Абеба, 25 січня через декілька хвилин після зльоту з міжнародного аеропорту міста Бейрут зазнав аварії поблизу ліванського узбережжя над Середземним морем. За офіційною версією, причиною авіакатастрофи стали погані погодні умови - дощ і гроза, передає РІА "Новости".

Згідно з попередніми даними, на борту авіалайнера знаходилося 90 людей, зокрема 54 - громадяни Лівану, 22 - Ефіопії, решта - громадяни Іраку, Сирії, Франції, Канади, Росії, піддані Великої Британії.

Уряд Лівану оголосив 25 січня день національного трауру. Перша в історії авіакатастрофа на території країни глибоко шокувала ліванців, передає ІТАР-ТАРС.

Як очікується, національний траур буде продовжений сьогодні ще на один день.

"Ситуація ускладнюється тією обставиною, - зізнався міністр охорони здоров"я Мухаммед Джавад Халіфа, - що тіла, які витягують з моря тіла важко ідентифікувати, вони сильно деформовані через розгерметизацію, і удару об воду".

Проте, за його словами, "після попереднього огляду слідів осколкових поранень або опіків на тілах не було виявлено, що спростовує версію про можливий теракт на борту літака". Поки вдалося виявити 35 тіл загиблих, включаючи двох дітей.

Міністр внутрішніх справ Зіад Барруд підкреслив, що паралельно з пошуком пасажирів і "чорного ящика" йде розслідування катастрофи і "розглядаються всі версії".

Зібрані фрагменти фюзеляжу будуть відправлені до однієї з європейських країн для обстеження.

Зараз ви читаєте новину «Пілот ефіопського літака порушив вказівки диспетчерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути