Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2020 08:00

Підозрюваній в справі Шеремета Яні Дугарь призначили заставу

Підозрюваній в справі Шеремета Яні Дугарь призначили заставу
Підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета військовій медсестрі Яні Дугарь призначили заставу. Фото: hromadske.ua

Підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета військовій медсестрі Яні Дугарь змінили запобіжний захід із нічного домашнього арешту на заставу в розмірі 168 150 грн. Також вона має носити електронний браслет.

Таке рішення прийняв Печерський суд Києва 25 травня.

Заставу потрібно внести упродовж 5 днів. Однак підозрювана таких грошей не має, тому захист буде подавати апеляцію. Про це повідомив адвокат Микола Ореховський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: Кузьменко залишили під вартою

"Тарасюк Генпрокуратури підрахував зарплату Яна Дугарь за п'ять років в 168 тисяч гривень і зараз вимагає цю суму заставою", - каже активіст і волонтер Тимур Златкін.

Крім того, суд зобов'язав Дугарь: прибувати до прокурора, слідчого, судді за кожною вимогою, утримуватися від спілкування зі свідками, не відлучатися з населеного пункту, в якому вона проживає без дозволу детектива, прокурора або суду, повідомляти детектива (слідчого), прокурора про зміну свого місця проживання, здати паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Трьом підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь змінили підозри. Тепер слідство називає організаторами злочину невстановлених осіб . Антоненко та Кузьменко - виконавці, а Дугарь – їхня спільниця. Змінився також мотив убивства.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваній в справі Шеремета Яні Дугарь призначили заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути