понеділок, 24 вересня 2012 07:00

Під лавиною в Гімалаях загинули дев'ятеро людей

Під лавиною в Гімалаях загинули дев'ятеро людей
Фото: АР

Дев'ятеро людей загинули і ще шестеро вважаються зниклими без вісти в результаті сходу лавини в Гімалаях на півночі Непалу, передає в понеділок агентство Associated Press.

Лавина зійшла на табір, розташований на позначці 7000 метрів на горі Манаслу, восьмому по висоті восьмитисячнику в світі, вранці, коли туристи готувалися продовжити підйом на вершину.

Велика частина жертв - французи чи німці, серед загиблих також іспанець, італієць, канадець, і провідник з Непалу. Офіційно загиблі туристи поки не упізнані, частину тіл все ще не спустили з гори. Десять людей постраждали, їх доставили вертольотами в місцеві лікарні.

Пошуково-рятувальна операція в другій половині дня неділі була утруднена через погодні умови, відзначає агентство. Судячи з усього, пошуки зниклих безвісти продовжаться в понеділок.

Манаслу є однією з найнебезпечніших вершин в Гімалаях, нагадує Agence France-Presse. Самим серйозним пригодою на цій горі поки вважається схід лавини в 1972 році, коли загинули 15 людей, у тому числі десять шерп і керівник тургрупи з Південної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Під лавиною в Гімалаях загинули дев'ятеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути