середа, 06 квітня 2022 20:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Під час атаки лікарні в Маріуполі 50 людей згоріли живцем - мер міста

Під час атаки лікарні в Маріуполі 50 людей згоріли живцем - мер міста
Російські окупанти майже повністю знищили інфраструктуру міста. Фото: Маріупольська міська рада

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко просить ЄС посилити санкції проти Росії, щоб зупинити геноцид українців.

Необхідно запровадити ембарго на російську нафту та газ, заявив мер під час круглого столу стосовно політичних та правових наслідків злочинів РФ проти України, пише міська рада Маріуполя.

"Сьогодні надважливо, щоб воєнні злочини Росії були зафіксовані міжнародними установами у сфері прав людини. Європейські країни повинні відреагувати на злочини проти людства, проти українського народу. Ці факти повинні стати поштовхом для посилення санкцій проти Російської Федерації. Зокрема, для повного ембарго на російську нафту та газ. Мусимо разом зупинити воєнну агресію та геноцид українців", - наголосив Бойченко.

Він зазначив, що місто майже повністю зруйноване російськими загарбниками. Вони знищили більш як 90% інфраструктури, з них майже 40% неможливо відновити. Міськрада створила комісію, що зафіксувала вже понад 300 фактів руйнувань комунального та приватного майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів Луганщини закликали терміново евакуюватися

За словами Бойченка, за місяць блокади Маріуполя загинули понад 5 тис. людей. У лікарні міста живцем згоріли майже 50 людей.

"Тільки за попередніми оцінками, в Маріуполі за місяць блокади загинули 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 - діти. Російські терористичні війська скинули декілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один з корпусів міської лікарні №1. Заживо згоріли майже 50 людей. Розбомбили Драматичний театр, де на той час від обстрілів ховалися понад 900 людей. Це лише декілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя", - сказав він.

42-гу добу Маріуполь перебуває у блокаді. Місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. За час блокади через безперервні обстріли вбито тисячі мирних людей, а поранених щонайменше утричі більше. Найбільше ворожі війська завоювали позицій на півдні в районі Маріуполя. Окупанти всіма силами намагаються захопити порт. У місті продовжуються вуличні бої.

4 квітня в Маріуполі колаборанти з ОПЗЖ "обрали" "голову" міста й "секретаря". Сталося це в приміщенні школи №53. "Головою" став російський агент Костянтин Іващенко. Другого колаборанта - депутата з ОПЗЖ Євгена Хармишева - поставили "секретарем".

Зараз ви читаєте новину «Під час атаки лікарні в Маріуполі 50 людей згоріли живцем - мер міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути