пʼятниця, 26 червня 2015 19:29

Петренко проінспектував Херсонщину і анонсував відкриття чотирьох центрів правової допомоги

Петренко проінспектував Херсонщину і анонсував відкриття чотирьох центрів правової допомоги
Фото: lifedon.com.ua

Вже з 1 липня по свій Україні почнуть діяти 100 центрів надання правової допомоги населенню, де громадяни зможуть отримати адвокатських захист не тільки у кримінальних, а й у цивільних та адміністративних справах. 4 таких центри - у Херсоні, Бериславі, Новій Каховці та Голої Пристані - буде відкрито на Херсонщині. Про це сьогодні в ході робочої поїздки в Херсонську область розповів Міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"З 1 липня ми відкриваємо 4 центри в Херсонській області, де адвокати будуть працювати як незалежні суб'єкти та надавати допомогу громадянам у судових справах, що стосуються порушень їхніх прав як у цивільних, так і в адміністративних спорах", - зазначив глава Мін'юсту.

За його словами, звернутися в центри надання допомоги зможуть всі, хто потребує допомоги адвоката і не може собі її дозволити. Це, насамперед, пенсіонери, інваліди, люди, які мають дохід менше прожиткового мінімуму.

"Окремий блок стосується учасників АТО, які повернулися зі сходу країни і потребують допомоги, наприклад, в оформленні пільг або статусу учасника АТО. Також ми будемо проводити роботу з сім'ями загиблих з питань, що стосуються цивільного та адміністративного права. Ще один блок - це діти сироти та їх опікуни", - додав міністр юстиції.

Він також висловив сподівання, що Верховна Рада внесе зміни в законодавство і внутрішньо переміщені особи також можуть звертатися у центри надання допомоги. За підрахунками Мін'юсту, більше 8 млн українців зможуть звернутися до центрів, а допомогу їм надаватимуть близько 5 тис. адвокатів.

В ході візиту глава Мін'юсту зустрівся з керівництвом регіону, взяв участь у роботі круглого столу, присвяченого реформ юстиції, відвідав Центр надання адмінпослуг, а також провів зустріч зі студентами Херсонського національного університету.

Петренко звернув увагу на те, що люди, які зараз працюють в оновленому управлінні юстиції Херсонщини, мають амбітні плани змінити ставлення до органів юстиції в регіоні на краще. Він також вказав на проблемні моменти.

"У мене багато питань до органів реєстрації Херсонської області через велику кількість скарг на дії реєстраторів. Ми з такими людьми дуже швидко попрощаємося і надалі вони будуть спілкуватися не з громадянами, а з прокурорами. Я дав завдання начальнику управління юстиції максимально швидко провести кадрове оновлення на районному рівні із залученням людей, які ніколи не працювали в системі органів юстиції", - заявив міністр юстиції.

При цьому він закликав місцевих юристів приєднатися до конкурсного відбору на заміщення вакантних посад і стати членами нової команди Міністерства юстиції.

Петренко також позапланово відвідав херсонський ЗАГС. "Це дуже гарне приміщення, але воно знаходиться в жахливому стані. Ми сьогодні розмовляли з місцевим керівництвом про об'єднання зусиль для проведення ремонту цього унікального приміщення ", - повідомив глава Мін'юсту.

Зараз ви читаєте новину «Петренко проінспектував Херсонщину і анонсував відкриття чотирьох центрів правової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути