понеділок, 04 червня 2018 20:23

Песков вказав, з ким росіяни обговорюватимуть обмін Сенцова

Песков вказав, з ким росіяни обговорюватимуть обмін Сенцова
Петро Олещук: Є шанс, що справа Олега Сенцова буде завершена його звільненням і організацією обміну, якщо в ній буде фігурувати Медведчук. ФОТО: ukrinform.com

Прес-секретар президента РФ Дмитро Песков згадав Віктора Медведчука, бо він єдиний, з ким РФ готове обговорювати обмін в'язнями.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Петро Олещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відреагувала на вирок Сущенку

"Якщо якийсь обмін відбудеться, то через Медведчука. Варто згадати, що в усіх успішних обмінах, що донедавна відбувалися, починаючи від Надії Савченко і Геннадія Афанасьєва (кримський активіст, фотограф, затриманий у Криму 9 травня 2014 року, 14 червня 2016 року був обміняний на двох громадян України, звинувачених у сепаратизмі – Gazeta.ua), завершуючи масштабним обміном учасників військових дій на Донбасі наприкінці минулого року (відбувся 27 грудня 2017 року, українській стороні передали 74 заручників – Gazeta.ua) був задіяний Медведчук. Таким чином Росія вказує, з ким вона готова обговорювати ці питання. Очевидно, це пов'язане ще й особистими відносинами і довірою. Таким чином вони постійно підкреслюють його роль в обміні полоненими", - говорить він.

Якщо у підготовці обміну в'язнями між Україною та Росією братиме участь Медведчук, збільшується вірогідність, що обмін завершиться успішно.

"Є шанс, що справа Олега Сенцова буде завершена його звільненням і організацією обміну, якщо в ній буде фігурувати Медведчук. По-інакшому це питання вирішуватися не буде. Це пов'язано із тим, що пострадянське керівництво схильне надавати важливу роль особистим контактам і відносинам. Цим і пояснюється та роль, яку Медведчук зараз виконує в українській політиці. Президент Порошенко теж позитивно згадує про його дії у якості переговірника. Це його персональний ресурс – відповідні відносини із російським керівництвом", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що Україна повинна зробити для звільнення Олега Сенцова

У Кремлі поки не готові говорити про можливість обміну 23 засуджених в Україні росіян на режисера Олега Сенцова та інших українських громадян, подібними питаннями займається спеціальна робоча група.

Про це заявив 4 червня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російський "Інтерфакс".

"Я не можу відповісти на це ваше запитання. Ви знаєте, що є спеціальна робоча група, яка займається", - заявив він.

"Також цими питаннями займається з української сторони Медведчук, він уже сприяв проведенню низки таких успішних операцій, тому про кого саме йде мова і т.д. - це все вже будуть промовляти фахівці і представники в рамках наявної робочої групи. Поки голослівно нічого сказати вам не можу", - сказав Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Песков вказав, з ким росіяни обговорюватимуть обмін Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути