середа, 18 липня 2012 20:55

Пішохідний міст можуть знести - представили проекти реконструкції Поштової площі

Сьогодні містобудівна рада Києва розглянула два архітектурні проекти реконструкції Поштової площі. Один представили співробітники інституту "Київдормістпроект", альтернативний варіант - ТОВ "Експреспроект".

У першому варіанті пішохідна площа буде великою. З'їзди та заїзди проектувальники заховали під тунелем. Теперішній пішохідний міст знесуть.

На комплексі "Поштова площа" киянам пропонують звести торгівельний, офісний центри з двома підземними паркінгами. Збудують також пам'ятник із фонтаном, який нагадує стелу на площі Перемоги, та причал для яхт.

Автор: Фото: Оксана Худояр
  Проект реконструкції Поштової площі інституту "Київдормістпроект"
Проект реконструкції Поштової площі інституту "Київдормістпроект"

Для транспорту зроблять естакаду для виїзду з Володимирського узвозу на вул. Набережно-Хрещатицьку в пішохідну площу. У тунелі під площею спроектовані повороти: з Володимирського узвозу на Набережне шосе і звідти на Боричів узвіз.

"Зараз розробляється проектна документація. Є два варіанти: з лівим повором та без нього, тоді, щоб добратися в центр, доведеться об'їжджати через Верхній та Нижній вал. Сагайдачного буде проїзною", - каже Володимир Воробйов. "Макдональдс" архітектори пропонують залишити.

Автор: Фото: Оксана Худояр
  Проект реконструкції Поштової площі інституту "Київдормістпроект"
Проект реконструкції Поштової площі інституту "Київдормістпроект"

Розробники другого проекту робили акцент не на розбудові площі, а на транспортній розв'язці.

"Простір Поштової площі збільшиться до 1,44 га, зараз 0,81 га. Планується влаштувати єдину неподільну зону: вул. Верхній вал, Контрактова площа, Поштова площа. Саму площу не реконструюватимемо. Вулиці Сагайдачного, Костянтинівська, Братська та Межигірська будуть односторонніми. Межигірська й Костянтинівська змінять напрямок руху. Це дозволить ліквідувати світлофорне перехрестя: Межигірська-Набережно-Лугова", - розповідає інженер ТОВ "Експреспроект" Віктор Петрук.

Автор: Фото: Оксана Худояр
  Проект реконструкції Поштової площі ТОВ "Експреспроект"
Проект реконструкції Поштової площі ТОВ "Експреспроект"

Пропонують ліквідувати перетини вулиць Житньоторжської, Волоської та Почайнинської з вулицями Верхній та Нижній вал. Натомість створять розвороти вздовж валів на перетині з вулицями Набережно-Хрещатицькою, Межигірською та Сагайдачного. Планують ліквідувати парний бік проїжджої частини вул. Сагайдачного та збільшать пішохідну зону.

Цей проект повністю виключає світлофори. Також обіцяють будівництво велосипедних доріжок.

Заїзд на вул. Сагайдачного з Набережного шосе можливий лише через кільцеву естакаду. Для цієї естакади Київраді потрібно виділити земельну ділянку та частину схилів доведеться зрізати.

Зараз ви читаєте новину «Пішохідний міст можуть знести - представили проекти реконструкції Поштової площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути