пʼятниця, 13 квітня 2018 12:59

Переселенцю Артему Васюшкіну з ДЦП потрібна допомога на реабілітацію

Автор: Фото надане Наталією Васюшкіною
  Переселенцю Артему Васюшкіну в 9 місяців поставили діагноз ДЦП
Переселенцю Артему Васюшкіну в 9 місяців поставили діагноз ДЦП

6-річний Артем Васюшкін з Черкас має діагноз ДЦП. Він переселенець з Горлівки. Потребує раз на два місяці проходити реабілітацію в Трускавці та іпотерапію в Полтаві. Заняття й процедури в санаторії коштують майже 15 тис. грн, а на конях – 11 тис. грн.

"Артемко народився недоношеним. У дев'ять місяців йому поставили ДЦП. Син не міг тримати голову, були проблеми з ногами і руками. Відтоді ми постійно їздимо на реабілітацію. До подій АТО кожні два місяці бували в Новоазовську, Донецьку або Трускавці.

Два роки тому переїхали в Черкаси. Намагаємося продовжувати їздити на реабілітацію. В сина є позитивні зміни, може ставати на ноги. Вожу його за руку. Але поки що ступає на носочках, на п'ятах ще складно. Артемку добре допомагає іпотерапія. Впевненіше тримає спину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назар Лукаш втрачає слух після грипу - на слуховий імплант необхідно €30 тис.

Старший син Максимко ходить в 10 клас, теж має інвалідність. Маленьким переніс пневмонію, яка дала ускладнення на серце. В три роки його прооперували в клініці Амосова. Операція тривала 6 годин. На годину зупиняли серце. Тепер раз на рік проходить обстеження в Києві, приймає ліки.

Раніше ми обходилися своїми грошима, допомагали батьки. Зараз у них такої можливості немає. Перед переїздом у Черкаси мене покинув чоловік. Не витримав труднощей. Живе своїм життям. З боєм вибиваю трохи на лікування хоч Артемці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенту Дмитру Демченку на лікування онкохвороби потрібна допомога

З дітьми живемо на їхню соціальну допомогу. Винаймаємо квартиру. На прожиток залишаються копійки. 23 квітня маємо з Артемом бути на іпотерапії, а в червні - у Трускавці. Тому змушена просити допомоги в небайдужих людей. Без їхньої підтримки не буде за що поїхати на реабілітацію", - розповіла Gazeta.ua мати Наталія Васюшкіна.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку - 5168 7420 2209 8671 (Васюшкіна Наталія Василівна)

Номер телефону: 0(67) 469 65 89

Зараз ви читаєте новину «Переселенцю Артему Васюшкіну з ДЦП потрібна допомога на реабілітацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути