Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2010 11:15

Перелітні птахи загидили Севастополь

Перелітні птахи загидили Севастополь

У Севастополі спостерігається небачене скупчення перелітних птахів, які мали летіти до Туреччини, але вирішили залишитися в Криму.

За словами місцевих жителів, цілими хмарами птахи перелітають з місця на місце, загиджуючи при цьому тротуари, лавки, автомашини. Жителям теж дістається - севастопольці намагаються йти містом, тримаючи над головою хто газету, хто сумку, а хто і дипломат.

"Просто ледачі птахи не хочуть летіти далі, і поки не з`їдять усі плоди, які є на деревах, - софору, приміром, Севастополь не залишать", - зазначив керівник Севастопольської міської організації Українського товариства охорони природи Валентин Шестак.

За словами фахівця, більшість птахів, які скупчилися в Севастополі, - шпаки, котрі зараз мають летіти за зимівлю в Туреччину. "А навіщо їм туди летіти, якщо і в Криму тепло?", - пояснив логіку поведінки шпаків В.Шестак.

За словами фахівця, раніше шпаки під час міграції надовго в Севастополі не затримувалися, і нинішня ситуація пояснюється загальною зміною клімату - потеплінням.

А ось в Одесі потепління призвело до іншого феномену - дощу з кажанів.

Біолог Валентин Миколаїв розповів, що кажани, що не виспалися як слід, виходять із зимової сплячки у зв"язку з різким перепадом температур, коли після сильного холоду настає відлига. Впавши на землю, вони кілька годин відходять від сну.

За матеріалами proUA.com, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Перелітні птахи загидили Севастополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути