пʼятниця, 02 грудня 2011 13:24

Пенсіонери-шахраї отримали по фальшивих посвідченнях 260 тис гривень

Пенсіонери-шахраї отримали по фальшивих посвідченнях 260 тис гривень

До управління по боротьбі з організованою злочинністю Черкаської області звернулися працівники одного з місцевих банків, що підозрюють одного з клієнтів у підроблених документах. Їх він надав для оформлення пластикової картки. Після проведеної перевірки убозівці викрили чітко організовану злочинну групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський чиновник роками працював з фальшивим дипломом

- Мешканець Чернігівщини отримував пенсію по декількох фальшивих пенсійних посвідченнях у різних регіонах країни. Усі документи були оформленні на нього, але в них значилися різні прізвища і місця проживання. Ми його затримали. Він зізнався, що чітко злагоджена злочинна група діяла на території України вже не один рік. А він лише виконував окрему "роботу". Потрібно було встановити "ролі" решти злочинців. Наші працівники з'ясували, що організатором є раніше не судимий, 60-річний житель Чернiгiвщини. Він розробив злочину схему по отриманню шахрайським шляхом пенсій. У цьому йому допомагали ще двоє пенсіонерів, - розповів начальник УМВС у Черкаській області Валерій Дерновий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У безробітного на Київщині забрали чверть мільйона фальшивих купюр

За допомогою підроблених печаток, штампів та бланків організатор шахрайства виготовив чималу кількість документів на ім'я членів злочинного групування. З різними даними власників і місця проживання. Документи представляли до районних пенсійних відділень. Серед яких були "тимчасові довідки на постійне місце проживання", ідентифікаційні коди, трудові книжки, оформлені на ім'я громадян Росії. Пенсії отримували через пластикові картки. За два останні роки вони отримали близько 260 тис гривень. Їх також затримано і вилучено 10 різних підроблених штампів та печаток, 2 підроблені паспорти громадян України, 15 підроблених тимчасових довідок на постійне місце проживання, 25 трудових книжок та інші речові докази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жулинський надіслав Ліні Костенко фальшивий банківський чек

- І це ще не останні штрихи у цій справі, - зазначив Валерій Володимирович. - Ми встановимо всі злочинні шляхи, які використовували в своїй кримінальній діяльності шахраї. А вони ведуть саме до тих службових осіб та чиновників пенсійного фонду, які надали зловмисникам відповідні реквізити. Звісно ж, чиновники робили це не за слова вдячності.

Кримінальну справу порушено щодо шахрайства. За що передбачається позбавлення волі на строк до 3 років.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери-шахраї отримали по фальшивих посвідченнях 260 тис гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути