четвер, 23 вересня 2010 15:58

Пенсіонери почали більше займатися сексом - дослідження

Пенсіонери почали більше займатися сексом - дослідження

Двоє вчених із Чиказького університету Наталя Гаврилова та Стейсі Тесслер Ліндо провели дослідження, під час якого встановили, що все більше людей продовжують сексуальне життя після 60 років.

Дослідниці прийшли до висновку, що майже 40% чоловіків і 17% жінок у віці 75-85 років живуть статевим життям, причому 71% чоловіків і 51% жінок оцінили якість сексу як високу.

Як повідомляє Newsweek, на сьогоднішній день не можна підтвердити або спростувати, що сучасні пенсіонери більше займаються сексом, ніж попередні покоління: адже раніше вчені не опитували людей старшого віку про їх інтимне життя.

Проте, деякі сексологи впевнені, що люди похилого віку дійсно стали сексуальнішими.

"Табу зняті, і багато літніх люди знаходять нові способи - наприклад, відправляються в ліжко після сніданку, оскільки вранці рівень тестостерону в організмі вищий, - пояснила відомий сексолог, 82-річна Рут Вестхаймер. - А для жінок старше 60 секс навіть приємніше, оскільки вже не треба побоюватися незапланованої вагітності ".

Так за даними видання, нью-йоркський будинок престарілих The Hebrew Home вже ввів спеціальні правила, що закріплюють права мешканців на сексуальне життя, не виключаючи і тих, хто страждає старечим недоумством і хворобою Альцгеймера.

Мешканцям дозволено мати при собі порнографічні матеріали, співробітникам рекомендується тактовно йти, якщо вони випадково застигнутий пару в ліжку.

Також Newsweek наводить приклад 65-річної Хелен Міррен, яка недавно зіграла господиню борделя у фільмі "Ранчо кохання" і заради його реклами сфотографувалася топлес.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що ранній секс, навпаки, сприяє розвитку раку й іншим захворюванням.

Іnopressa

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери почали більше займатися сексом - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути