середа, 07 березня 2018 15:41

Павелко запропонував футбольний рецепт об'єднання і новий проект соціальної реабілітації ветеранів АТО

  6 березня в Києві відбулася зустріч президента Федерації футболу України Андрія Павелка з керівниками, активістами та учасниками громадських організацій, що представляють інтереси ветеранів АТО
6 березня в Києві відбулася зустріч президента Федерації футболу України Андрія Павелка з керівниками, активістами та учасниками громадських організацій, що представляють інтереси ветеранів АТО

6 березня в Будинку футболу відбулася зустріч президента Федерації футболу України Андрія Павелка з керівниками, активістами та учасниками громадських організацій, що представляють інтереси ветеранів АТО, з різних областей країни. Здебільшого це були безпосередні учасники бойових дій, практично у кожного з них є бойові нагороди. Наприклад, до Києва приїхав голова Об'єднання воїнів АТО Хмельницької області Сергій Чиж, а також голова Об'єднання "Крила АТО" при Львівській міській раді Юрій Руденко.

На зустрічі також були присутні колишній координатор батальйону імені генерала Кульчицького, народний депутат Андрій Антонищак, колишній командир полку "Дніпро-1", народний депутат Юрій Береза, віце-президент ФФУ, куратор національної збірної України серед ветеранів Олег Собуцький, заслужений тренер України, керівник Комітету національних збірних команд ФФУ Мирон Маркевич, а також засновник волонтерської групи "Добровоз" Олексій Мочанов.

Під час розмови учасники зустрічі обговорили ключові питання організації футбольних змагань, в яких беруть участь військовослужбовці, співробітники правоохоронних органів та ветерани АТО. Таких турнірів в Україні проводиться кілька, в тому числі й Федерацією футболу учасників АТО. Федерація футболу України вирішила об'єднати їх в один масштабний проект і допомогти в його організації на всеукраїнському рівні, запропонувавши проводити Відкритий чемпіонат Героїв АТО.

"Головне для нас — це єдність і порозуміння! Не можна піддаватися на провокації, конфліктувати на догоду нашому спільному ворогу — зовнішньому агресору. Федерація футболу України з початку бойових дій на Донбасі розуміла важливість сприяння нашим військовим і всіляко підтримувала й підтримує будь-які ініціативи, які сприяють соціальній реабілітації героїв АТО. Ми завжди з великою радістю допомагаємо в організації турнірів, в яких беруть участь захисники України, ініціюємо проекти, спрямовані на підтримку військових госпіталів, а також допомагаємо дітям героїв АТО — і готові розвивати таку співпрацю", — розповів Андрій Павелко.

Для більшої ефективності президент ФФУ запропонував сформувати спільну робочу групу, до якої увійдуть представники керівництва ФФУ та лідери громадських спілок учасників АТО. "Пропоную протягом наступного тижня учасникам групи напрацювати загальні ідеї стосовно формату майбутніх змагань і нових проектів, спрямованих на соціальну і психологічну підтримку наших героїв. З боку ФФУ ми гарантуємо повну підтримку цим пропозиціям", — сказав Андрій Павелко.

Куратором спільної робочої групи було обрано віце-президента ФФУ Олега Собуцького, який пообіцяв провести новий сезон змагань серед військовослужбовців, правоохоронців та ветеранів АТО на найвищому рівні. "Ми зробимо все належне, щоб учасники Відкритого чемпіонату Героїв АТО були забезпечені всім необхідним для виступу на змаганнях — формою, м'ячами, суддівством і загальною організаційною підтримкою ФФУ", — підкреслив Собуцький.

У свою чергу відомий волонтер Олексій Мочанов закликав героїв АТО не піддаватися на провокації псевдоактивістів, які намагаються використовувати їх у політичних цілях. "На жаль, останнім часом учасники АТО часто опиняються по різні боки барикад у різних політичних та корпоративних конфліктах. Нам важливо вберегти хлопців від таких історій і забезпечити їх повноцінною соціальною реабілітацією, а не політичними іграми", — підкреслив Мочанов.

Зараз ви читаєте новину «Павелко запропонував футбольний рецепт об'єднання і новий проект соціальної реабілітації ветеранів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути