середа, 21 жовтня 2009 17:47

Патруль США відібрав у сомалійських піратів $28 млн (ФОТО)
5

Американські моряки вилучили неподалік від узбережжя Оману в Аденській затоці чотири тонни гашишу на човні, що належить, на їхню думку, піратам, повідомляє у вівторок агентство Франс Прес з посиланням на американські ЗМІ.

Затримання відбулося 15 жовтня за 170 морських миль на північний захід від оманського міста Салала. Моряки на кораблі ВМС США Anzio погналися за човном, подумавши, що на ньому знаходилися пірати, проте, наздогнавши його, виявили на борту гашиш на суму приблизно 28 мільйонів доларів. За даними ВМС США, наркотичні речовини були скинуті у воду і знищені.

"Вчора ці моряки полювали за піратами. Сьогодні вони звертаються з посланням до всіх контрабандистів, кажучи, що не проявлятимуть терпимість до піратів і наркоторгівців в цих водах", - цитує агентство заяву представника військового командування США.

Інформації про те, звідки везли наркотики і чи є затримання серед членів екіпажу човна, поки не надходило, відзначає агентство.

За даними агентства, це не перше затримання наркотичних речовин військово-морськими силами, задіяними в боротьбі з піратством. Цього року було вилучено більше 22 тонн наркотиків, а в 2008 році моряки затримали партію гашишу вагою близько 53 тонн.

РИА "Новости"

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Патруль США відібрав у сомалійських піратів $28 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути