субота, 25 січня 2014 03:16

Партнер Михайла Ходорковського вийшов на свободу

Партнер Михайла Ходорковського вийшов на свободу
Фото: fedpress.ru
Екс-глава "Менатеп" Платон Лебедєв вийшов на свободу з Вельской колонії. Про це ввечері в п'ятницю, 24 січня, повідомили "Lenta.ru" адвокати Лебедєва.

Лебедєв, заявили представники ФСВП, залишив виправну установу після того, як в адміністрацію колонії надійшов оригінал постанови Верховного суду, що знизив йому строк покарання до фактично відбутого.

Раніше повідомлялося, що Лебедєв ще 22 січня покинув безпосередньо територію колонії і знаходився в гостьовому будинку для побачень з родичами, однак офіційно він не вважався таким, що вийшов з ув'язнення.

В кінці грудня 2013 року голова Верховного суду РФ В'ячеслав Лебедєв порушив наглядове провадження по першому і другому справах "ЮКОСа", виявивши в них процесуальні порушення, а також пославшись на рішення Європейського суду з прав людини. 23 січня президія Верховного суду РФ знизив Лебедєву термін ув'язнення до вже відбутого.

Керівники НК "ЮКОС" Платон Лебедєв і Михайло Ходорковський були арештовані в 2003 році. У 2005 році суд засудив їх до дев'яти років колонії за шахрайство та ухиляння від сплати податків. У 2010 році по другій справі "ЮКОСа" обох фігурантів засудили до 14 років позбавлення волі за розкрадання нафти у компанії.

У грудні 2013 року Михайло Ходорковський був помилуваний президентом Росії Володимиром Путіним і зараз знаходиться в Швейцарії.
Зараз ви читаєте новину «Партнер Михайла Ходорковського вийшов на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути