понеділок, 01 вересня 2008 16:57

Париж просить Москву пояснити "випадкову" загибель власника сайту "Ингушетия.ру"

МЗС Франції вимагає від російської влади "пролити світло" на обставини загибелі власника сайту "Ингушетия.ру" Магомеда Євлоєва, заявив в понеділок журналістам офіційний представник французького міністерства Ерік Шевал"є.

Шевал"є відзначив, що "Франція украй стурбована випадками зазіхання на свободу слова, а також насильством в і без того неспокійному північно-кавказькому регіоні".

Нагадаємо, Магомед Євлоєв помер в неділю в лікарні в Назрані, куди його доставили з вогнепальним пораненням в голову. Як повідомили в МВС Інгушетії, після прильоту в аеропорт "Магас" Магомет Євлоєв був затриманий співробітниками МВС республіки "для доставляння в органи міліції для надання свідчень за однією кримінальною справою".

За попередніми даними, під час руху автомашини, в якій знаходилися Євлоєв та співробітники міліції, стався "мимовільний" постріл з пістолета одного з міліціонерів, куля потрапила Евлоєву в голову. Кримінальна справа порушена за статтею 109 Кримінального кодексу РФ (вбивство з необережності), повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Париж просить Москву пояснити "випадкову" загибель власника сайту "Ингушетия.ру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути