вівторок, 26 січня 2010 10:51

Папа закликав священиків завести інтернет-блоги

Папа закликав священиків завести інтернет-блоги

Папа Бенедикт XVI закликав священиків користуватися Інтернетом "мудро" і максимально використовувати усі можливості, які дають сучасні технології, повідомляє The Guardian.

Після десятиліть побоювання Інтернету, Ватикан вирішив зануритися в нього з головою.

У своїй промові, виголошеній минулої суботи у Всесвітній день комунікацій, 82-річний понтифік, відомий своєю нелюбов"ю до комп"ютерів й Інтернету, визнав, що в наш час священики повинні вести блоги, частіше користуватися Інтернетом і освоювати нові форми комунікації для поширення Євангельської вісті.

Священики, за його словами, повинні відповідати на виклик "сьогоднішніх культурних зрушень", якщо вони хочуть, щоб їхні слова дійшли до молоді. Водночас Бенедикт XVI попередив церковних служителів не піддаватися на спокусу стати зірками нового медіа.

Минулого року запрацював новий сайт Ватикану: http://www.pope2you.net. На сьогодні сайт папи доступний 8-ма мовами. Папу тепер можна зустріти у соціальній мережі Facebook, на YouTube у понтифіка є власний канал, а з його промовами і посланнями тепер можна ознайомитися з iPhones чи iPods.

Бенедикт досі пише більшість промов від руки німецькою мовою, а свої вилазки у кіберпростір здійснює за допомогою своїх помічників.

Римо-католицька церква запровадила Всесвітній день комунікацій у 1966 році.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Папа закликав священиків завести інтернет-блоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути